Előző
Következő
címer
A 19. AJTP Matematikaverseny eredményei

Kelt: 2019-05-21 12:48:10

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az Arany János Tehetséggondozó Programban tanuló diákok Országos Matematikaversenyét. A kilencedik évfolyamosok között Hegedűs Gergő László harmadik helyezést ért el. Ugyanitt Sinoros-Szabó Sándor 6. helyen végzett (felkészítő: Harcsár Zoltán tanár úr). Hegedűs Gergő kiváló eredményével a Zalamat által szervezett fonyódi tehetséggondozó matematikatáborban való részvételt nyert.

Az előkészítő évfolyamban Vígh Máté 19. helyezést, a tizedik évfolyamosok között Szalai Krisztina 18. helyezést ért el (felkészítő: Somogyi Anikó tanárnő), míg a tizenegyedik évfolyamosok között Laurinyecz Zalán 15. helyezést ért el (felkészítő: Fuksz Éva tanárnő). Gratulálunk!

tovább >>>

Történelmi verseny a Szent Koronáról

Kelt: 2019-05-21 10:21:42

Véget ért az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal által meghirdetett „Hozz rá víg esztendőt…” A Szent Korona és a magyar királyi koronázási jelvények című országos és határon túli magyar nyelvű középiskolai történelmi verseny. A megméretésen több mint 600 diák vett részt. Az előzetes fordulókban nyújtott nagyszerű teljesítményével iskolánk tanulója, Sajben Kármen (11.D) bejutott az országos döntőbe, ahol végül a 11. helyezést érte el. Kármen felkészülését a versenyre Várhidi Gyula tanár úr segítette.    

tovább >>>

XXXVIII. Mikola Sándor Tehetségkutató Fizikaverseny

Kelt: 2019-05-17 13:36:54

Ebben az évben is népes radnótis küldöttség vett részt a Mikola Sándor Tehetségkutató Fizikaverseny országos döntőjén.
A kilencedikesek mezőnyében 6. helyezést ért el Szabó Eszter (9.A - felkészítő: Dr. Nagy Anett tanárnő); 18. helyezést ért el Kovács Alex (
9.A - felkészítő: Dr. Nagy Anett tanárnő); 20. helyezést ért el Szigeti Lili (9.M - felkészítő: Somogyi Anikó tanárnő), 26. helyezést ért el Koszta Benedek (9.M - felkészítő: Somogyi Anikó tanárnő) és 35. helyezett lett Beinschroth Ninett (9.A - felkészítő: Dr. Nagy Anett tanárnő).
A tizedikesek között: 9. helyezést ért el Horváth Anikó (10.M - felkészítő: Csányi Sándor és Dr. Mező Tamás tanár úr).

tovább >>>

Verseny- és pályázati eredmények matematikából

Kelt: 2019-05-17 11:42:08

Az Arany Dániel Matematikai Tanulóversenyen - a 9. és 10. osztályos diákok országos matematikaversenye - a nem tagozatos 9. osztályos tanulók versenyében Szabó Eszter (9.A) II. helyezést ért el Kovács Alex (9.A) negyedik, míg Beinschroth Ninett (9.A) hatodik helyezett lett (felkészítő: Schultz János tanár úr). Részletes eredmények: a Bolyai János Matematikai Társulat honlapján. Az országos döntőbe jutottak: Csiszár Csanád (9.C), illetve Balogh Ádám Péter, Koszta Benedek, Pataki Magdaléna és Regős Eszter (valamennyien 9.M).

Az SZTE Bolyai Intézet Polygon pályázatán a Véletlenszerűségi paradoxonok dolgozatával Kreinicker Gábor (11.A) kiemelt dicséretben részesült. Gratulálunk!

tovább >>>

Angol nyelvi versenyeredmények

Kelt: 2019-05-16 09:24:29

Ebben a tanévben is jól szerepeltek tanulóink a Tiniagy Országos Angol Verseny szóbeli döntőjén Debrecenben. Szép-Gergely Zsófia 4. helyezést ért el (11.A - felkészítő tanára: Ruszkai Andrea tanárnő), Schmél Boglárka az ötödik (9.T - felkészítő tanára: Kocsis Andrea tanárnő), míg Váradi Erika a nyolcadik (10.T - felkészítő: Pápai László tanár úr) helyen zárta a versenyt.

tovább >>>

Tanulóink kiemelkedő művészeti eredményei

Kelt: 2019-05-16 09:08:03

XXVIII. Országos Junior Táncművészeti Fesztivál - keretében (Budapest, 2019. május 11.) a Modern tánc kategóriában maximális pontot és I. díjat kapott az Áramlat produkcióval , illetve a Klasszikus balett kategóriában II. díjat kapott  Zádori Petra és Kocsis Lili (mindketten 7.M) Harmónia című produkciójáért.

A XI. Országos Bartók Béla Hegedű-Duó Versenyen, Vácott a III. korcsoportban Márki Ádám (10.A) második helyezést ért el.

A Tabán Általános Iskolában megrendezett városi szavalóversenyen Fodor Zsófia (8.M) III. helyezést ért el. Felkészítő: Pinviczki Rajmond tanár úr.

tovább >>>

Kedves Menzások!

Kelt: 2019-05-15 21:16:40

Az intézményben történő ebédbefizetés időpontjai 2019. június hónapra:
2019. május 15. (szerda) 7:30 - 14:40 óráig,
2019. május 16. (csütörtök) 7:30 - 14:40 óráig

tovább >>>

Díjak a Krúdy városi fordítóversenyen

Kelt: 2019-05-14 12:54:03

A Krúdy Gyula Szakgimnázium által megrendezett hagyományos városi fordítóversenyen több dobogós helyezés született: francia nyelvből Nagy Benedek 11. B osztályos tanuló II. helyezést, Viski Anna 11. B osztályos tanuló III. helyezést szerzett (felkészítő: Vajdáné Sásdi Mercédes tanárnő), német nyelvből Tóth Lujza Luca ugyancsak III. helyezést ért el (felkészítő: Milosné Domokos Ilona tanárnő).

tovább >>>

Az Ady-centenáriumra hirdetett ex libris pályázat

Kelt: 2019-05-14 10:17:35

"Ki látott engem?" - Ady 100 országos ex libris pályázaton, a beérkező mintegy 200 alkotás közül diákunk, Ónodi Sára (10.B) harmadik helyezést ért el. A Sára által tervezett ex libris és a pályázat részletesebb bemutatása a vizuART oldalán megtekinthető:  https://vizuart.onodi.sara.ex_libris

tovább >>>

Az igazgatóhelyettesi pályázat eredménye

Kelt: 2019-05-13 13:24:23

A Szegedi Tankerületi Központ a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, illetve annak végrehajtásáról szóló rendelete alapján pályázatot írt ki a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium igazgatóhelyettesi posztjára. A vezetési programot az arra jogosultak megismerték és véleményezték: a munkaközösségek, diákönkormányzat, a szülői munkaközösség, valamint a Nemzeti Pedagógus Kar támogatta a pályázót.

A nevelőtestületi (58 támogató, 3 elutasító és 1 érvénytelen szavazat), illetve az alkalmazotti értekezlet (70 támogató, 4 elutasító és 1 érvénytelen szavazat) ugyancsak támogatta Csányi Sándor pályázatát. A pályázat további részletei és jegyzőkönyvei a helyben szokásos módon, az iskola titkárságán elérhetők.

tovább >>>

Hét radnótis diák a legjobb tíz földrajzos között

Kelt: 2019-05-13 10:15:05

Ebben a tanévben is nagyszerűen szerepeltek tanulóink a Lóczy Lajos Országos Földrajzversenyen. A kilencedikesek versenyének győztese Koszta Benedek (9.M) lett. Emellett a legjobb logikai térképolvasó és a legjobb természetföldrajzi elemző különdíját is megkapta. Király Előd (9.A) ötödik, Riesing Eszter (9.M) hatodik, Tassy Ádám (9.M) nyolcadik, Sándor Vince (9.M) a tizedik helyet szerezte meg. A legjobb terepi munka különdíját Riesing Eszter kapta. A tizedik évfolyamon Fajka Lilla (10.A) második lett, a regionális földrajzi előadásáért különdíjat kapott. Ugyanitt Szőllősy András (10.M) a tizedik helyet szerezte meg. A tanulókat felkészítette Szőllősyné Pálfi Melinda tanárnő és Szőllősy László tanár úr.

Eredményesen szerepeltek iskolánk földrajzosai a Less Nándor Országos Földrajzversenyen is. A tekintélyes múltra visszatekintő megméretésen (idén a 26. versenyt rendezték) a kilencedikesek között Koszta Benedek (9. M) második, Balogh Ádám (9. M) ötödik, míg Chrappan Eszter (9. C) tizenegyedik helyezést ért el. Tanulóinkat felkészítette Szőllősy László tanár úr.

tovább >>>

Az elemzésre szó bennszakadt, hang fennakadt

Kelt: 2019-05-10 16:49:18

A Szegedi Tudományegyetem Angol-Amerikai Intézete által megrendezett országos angol nyelvi és civilizációs verseny döntőjében megosztott harmadik helyezést ért el Kovács Zita (10.C) A walesi bárdok Arany-balladánk elemzésével (felkészítő tanára: Biró-Müller Judit).

A verseny első fordulójára több mint hetvenen jelentkeztek, majd a továbbjutók vettek részt egy megméretésen, amelyre önállóan kellett felkészülniük a tanulóknak egy tetszőleges történelmi kor és egy jellegzetes alkotás bemutatásával, valamint a helyszínen kellett megoldani egy történelmi problémát.

tovább >>>

Bronzérem a Mengyelejev Kémiai Diákolimpián

Kelt: 2019-05-10 14:38:46

A 30 ország mintegy 150 tanulója részvételével Szentpéterváron megrendezett 53. Mengyelejev Diákolimpián (IMChO) Veszprémi Zsombor (12.A) bronzérmet szerzett. Zsombor eredményének értékét növeli, hogy összevetésben, a teljes mezőnyben az 5. legjobb laborgyakorlatot mutatta be.

A 2019-es, Párizsban sorra kerülő IChO Nemzetközi Kémiai Diákolimpia válogatóján az első kör után jelenleg a 8. helyen áll Veszprémi Zsombor, így még jó eséllyel indul a kémiai diákolimpiai csapattagságért. Felkészítette: Hancsák Károly tanár úr.

tovább >>>

A májusi projektnapok összesített tudnivalói

Kelt: 2019-05-04 06:25:13

A 2019. május 6-8. közötti projektnapokra a kialakult programok összesítője a következő (ki hova jelentkezhetett): https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ycIc2

A diákok jelentkezéseinek összesítő listája pedig itt olvasható (ki hova jelentkezett): https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dZqX

Kérjük, hogy a programokra időben érkezzünk, figyeljünk egymásra! A programokról az iskolai paravánokon is lehet tájékozódni. A projektek felelőseitől közvetlenül is kérhettek információt az egyes rendezvényekről.

tovább >>>

Ballagási ünnepségünk

Kelt: 2019-05-03 08:40:31

Szeretettel várjuk vendégeinket a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium ballagási ünnepségére, melyet 2019. május 3-án, pénteken rendezünk a gimnázium udvarán (rossz idő esetén a tornacsarnokban).

Ballagás:15:15 órától az épületben.
Ünnepség: 16:00 órától az iskolaudvaron/tornacsarnokban.
Virágátadás: az ünnepség végén.

tovább >>>

Újabb nemzetközi eredmények matematikából

Kelt: 2019-05-02 09:10:03

Ebben a tanévben a 28. Nemzetközi Magyar Matematika Versenyt Marosvásárhelyen a Bolyai Farkas Elméleti Líceum szervezésében tartották meg. Iskolánk tanulói idén is kiemelkedően szerepeltek. A 9. osztályosok kategóriájában II. díjas lett Beinschroth Ninett és Kovács Alex (mindkettő 9.A); a 11. osztályosok mezőnyében II. díjas Csóti Kristóf (11.A); míg a 12. osztályosok kategóriájában I. díjat kapott Bindics Boldizsár (12.M).

Április végén rendezték Kecskeméten a matematikai diákolimpiák csapatválogatóinak utolsó két versenyét. Ezek eredményeképpen két diákunk került be olimpiai csapatokba. Az IMO - Nemzetközi Matematika Diákolimpia magyar csapatának tagja lett Schrettner Jakab (12.M), míg a MEMO  - Közép-Európai Matematika Diákolimpia magyar csapatának tagja lett Weisz Máté (11.M). Gratulálunk!

tovább >>>

Eredményeink a Logo Számítástechnikai Verseny döntőjében

Kelt: 2019-04-29 12:04:55

A Logo Országos  Számítástechnikai Tanulmányi Versenyen idén is kiválóan szerepeltek tanulóink. A versenyt 1998 óta minden évben a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság tehetséggondozó szakosztálya és az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete hirdeti meg. Évről évre mintegy 2000 tanuló indul a rajta. Az idei eredmények:

4. kategória (9-12. évfolyam): Péter Gergely (9.M) - 11. hely  

3. kategória (7-8. évfolyam): Iványi Zsolt (7.M) - 26. hely; Ferenc Ákos (7.M) - 38. hely; Németh Regő (8.M) - 45. hely; Horváth Levente (8.M) - 46. hely; Jelasity Attlila (8.M) - 47. hely; Fülöp Csilla (8.M) - 57. hely. Felkészítő: Dr. Kelemen András tanár úr.

tovább >>>

Francia nyelvű versmondóink sikere

Kelt: 2019-04-29 09:28:34

A költészet napján (idén 25. alkalommal) Hódmezővásárhelyen megrendezett Országos Francia Nyelvű Szavalóversenyen versmondóink sikeresen szerepeltek: Németh Anna (9.A - felkészítő: Vajdáné Sásdi Mercédes tanárnő) harmadik helyezést ért el, míg Honti Emese (10.C - felkészítő: Rausch-Molnár Luca tanárnő) negyedik helyezett lett.

tovább >>>

Nemzetközi diákolimpiai ezüstérem matematikából

Kelt: 2019-04-28 08:14:14

Több kiemelkedőbb matematikai eredményt is elértek tanulóink a közelmúltban: a Makkosházi Matematikaversenyen a hetedikes tagozatos kategóriában I. díjat kapott Hűse Máté (7.M); a nyolcadikos tagozatos kategóriában ugyancsak I. díjazott Németh Norbert (8.M);

a Varga Tamás Matematikaversenyen a nyolcadikos tagozatos kategóriában 5. helyezést ért el Fülöp Csilla (8.M), 7. helyezést ért el Halász Henrik (8.M); míg a Zrínyi Országos Tesztversenyen a végzősök mezőnyében 2. helyezést ért e: Schrettner Jakab (12.M).

Az idén Kijevben megrendezett EGMO (Európai Leány Matematika Diákolimpia) rangos nemzetközi mezőnyében diákolimpiai ezüstérmet szerzett Hámori Janka (10.M).

tovább >>>

Diákolmpiai döntős kosárlabdacsapatunk sikere

Kelt: 2019-04-28 07:47:27

A B-kategóriás Fiú Kosárlabda Diákolimpia pécsi országos döntőjében a tavalyi 17. helyünkön javítva idén a Radnóti csapata (19 bejutott csapatból) a 12. helyet szerezte meg. A nagyszerű szerepléshez gratulálunk a fiúknak!

A csapatunk tagjai voltak: Laurinyecz Gábor 12.A, Heiner Csaba 12.C, Vereb Máté 12.D, Bindics Boldizsár 12.M, Bakos Bálint 11.C, Varga Levente 11.M, Márki Ádám 10.A, Várhidi Attila 10.M, Balog Tamás 10.T, Borosai Barnabás 9.T, Bárkányi Richárd 9.T., Nádudvari-Sipos Péter 9.C. A csapatot vezette Pápai László tanár úr.

tovább >>>

Kapcsolat

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.
OM azonosító: 029743
KK-azonosító: CA0101
Elérhetőségeink

Gyorslinkek

Hírek
Hírarchívum
Csengetési rend
Iskolai munkaterv
Könyvtárunk katalógusa
Rádió RMG
Pályázatok
Intézményvezetői pályázat_2016 (.pdf)
Menza
Termosz (szaklaboratórium)
mozaNapló
Bor Pál Fizikaverseny
Arany 200

Legújabb hírek

A 19. AJTP Matematikaverseny eredményei
2019-05-21 12:48:10
Történelmi verseny a Szent Koronáról
2019-05-21 10:21:42
XXXVIII. Mikola Sándor Tehetségkutató Fizikaverseny
2019-05-17 13:36:54
Verseny- és pályázati eredmények matematikából
2019-05-17 11:42:08
Angol nyelvi versenyeredmények
2019-05-16 09:24:29
Tanulóink kiemelkedő művészeti eredményei
2019-05-16 09:08:03
Kedves Menzások!
2019-05-15 21:16:40
Díjak a Krúdy városi fordítóversenyen
2019-05-14 12:54:03
Az Ady-centenáriumra hirdetett ex libris pályázat
2019-05-14 10:17:35
Az igazgatóhelyettesi pályázat eredménye
2019-05-13 13:24:23

Hivatkozások

Öregdiákok
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált tehetségpont lettünk!
Európai Tehetségpont
Szegedi Tudós Akadémia
Szeged Városi Kollégium honlapja
Határtalanul!
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Emberi Erőforrások Minisztériuma sux
Erasmus+