Előző
Következő
címer
Radnótis siker a Földrajzi Diákolimpián (iGEO)

Kelt: 2017-08-21 11:05:47

Két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a magyar csapat, ezzel összesítésben a 41 induló ország közül a 13. helyezést szerezte meg a nem hivatalos csapatversenyben a 14. Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián (iGEO). A magyar csapat tagjai voltak: Verkmann Zsombor (Fazekas Gimnázium), Ujvári Márton (Eötvös Gimnázium), Kliment Dávid (Veres Pálné Gimnázium) és Kovács Eszter (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium).

Eszter szereplésének különlegessége, hogy már a tavalyi, pekingi diákolimpián is csapattag volt. Felkészítő tanárai: Szőllősyné Pálfi Melinda tanárnő, Szőllősy László és Huber Máté tanár úr. Gratulálunk!

tovább >>>

Énekkari próbák

Kelt: 2017-08-21 10:12:21

Közeledik a tanévnyitónk! Ezzel összefüggésben hirdetjük az énekkar tagjainak az énekkari próbáink időpontjait:

aug. 29-én, kedden 14 órától a 312-es teremben;

aug. 31-én, csütörtökön 14 órától a 312-es teremben.

A Kodály Zoltán halálának 50. és születésének 135. évfordulója tiszteletére hirdetett Kodály-emlékévről, a kóruséletről egy kis kedvcsináló: http://www.kodalyvilaga.hu/

tovább >>>

Radnótis ezüstérem a Nemzetközi Biológiai Diákolimpián

Kelt: 2017-08-03 13:54:39

Nagyszerű magyar szereplés és radnótis ezüstérem a Nemzetközi Biológiai Diákolimpián!

A 28. Nemzetközi Biológiai Diákolimpiát az angliai Coventryben található Warwick Egyetemen rendezték 2017. július 23-30-ig. A versenyen végül 65 ország 246 diákja indult. A nemzetközi zsűri által kitűzött elméleti és gyakorlati feladatok megoldása és kijavítása után kialakult a végső eredmény, amely magyar szempontból rendkívül kedvező képet mutat. Iskolánk volt 11.B osztályos tanulója Ótott Péter (tanára: Bán Sándor) a magyar csapat második legeredményesebb versenyzőjeként ezüstérmet szerzett.

A magyar csapat összesen 1 arany- (Semperger Zsolt - Bp. Fazekas Gimn.), 2 ezüst- (Czunyi Edina - Győr Révai Gimn.; és Ótott Péter) és 1 bronzérmet (Tardos Tamás Gergő  - Bp. ELTE Radnóti Gyakorlóiskola) gyűjtött, amellyel a jelenlévő országok között a 8. helyezést, az Európán belüli országok között pedig Csehországgal holtversenyben a 2. helyezést szerezte meg. Büszkeségünket növeli, hogy a zsűri munkájában iskolánk tanárai (Borbola Andrea, Gál Viktória tanárnő és Seres Ádám Zoltán tanár úr), valamint egykori diákjaink (Nászai Máté és Szentirmai Márton) is részt vettek. Gratulálunk a sikeres szerepléhez!

- további információkhoz az olimpia linkje: http://www.ibo2017.org/

- eredmények: http://www.ibo2017.org/images/ResultsIBO2017Full_inc_Iran.pdf

tovább >>>

Kedves Menzások!

Kelt: 2017-07-27 09:15:42

Kedves Menzások!

A 2017. szeptember havi étkezési térítési díj készpénzes befizetésére kizárólag az alábbi két napon van lehetőség a gazdasági irodában: 2017. augusztus 14. (hétfő) és 2017. augusztus 15. (kedd), mindkét napon 7.30 - 14.40 óra között.

tovább >>>

Ezüstérem Rio de Janeiróban, a matematikai diákolimpián

Kelt: 2017-07-24 11:17:41

Ezüstérmet szerzett Williams Kada (felkészítői Mike János és Schultz János tanár úr) az 58. Nemzetközi Matematikai Diákolimpián. A magyar csapat összesen két arany-, egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett, és ezzel összesítésben a 22. helyen végzett (a versenyen 111 ország 615 versenyzője vett részt). A végeredmény érdekessége, hogy az első kilenc helyet - a negyedik Egyesült Államok kivételével - ázsiai országok szerezték meg. 

A magyar csapatba iskolánk, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, illetve a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulói kerültek. Gratulálunk!

A verseny statisztikái, eredményei, feladatai itt érhetők el.

tovább >>>

Nyári ügyeleti időpontok iskolánkban

Kelt: 2017-06-26 13:42:30

A nyári ügyfélfogadás (szerdánként 9:00 – 12:00 óráig) iskolánkban a következő időpontokban lesz:

2017. július 12.

2017. július 26.

2017. augusztus 9.

tovább >>>

Fődíjas a pécsi művészeti fesztiválon a drámacsoport

Kelt: 2017-06-22 16:50:07

A Pécsi Leöwey Klára Gimnáziumban évente hagyományosan megrendezett, immáron XVII.  Arany János Tehetséggondozó Program Művészeti Fesztiválon a színjátszás kategóriában a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 9. AJTP osztályának a "Felnőttek idióták" c. darabja fergeteges sikert aratva elnyerte a fődíjat. Felkészítő tanáruk Békési Eszter

A csoport különleges szereplésével meghívást kapott az őszi Arany János Konferencia megnyitójára.

Versmondás kategóriában Hegedűs Barbara különdíjas lett. Felkészítette: Asztalos Magdolna tanárnő. Gratulálunk!

tovább >>>

Eredményes és kreatív programozási megoldások

Kelt: 2017-06-22 10:05:11

A 10.M osztály programozó csapata: Tóth Jenő, Hunyadi Marcell, Szajbély Sámuel, Török Ádám és Schrettner Jakab a Magyar Telekom "Legyél Te is Informatikus!" programjának "A Kihívás" nevű országos versenyén első helyezést értek el. A csapatunk mentora: Gutai Árpád tanár úr volt.

A versenyen a diákoknak online fordulók során játékos programozási feladatot kellett megoldaniuk, majd a verseny végén egy saját feladatot kellett összeállítaniuk. A versenybizottság értékelte a csapatok kreativitását, valamint az elkészített feladat programozási optimálisságát, komplexitását. A verseny rangját jelzi, hogy a döntőn - a zsűri tagjaként - Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója is részt vett.

Fényképes sajtóanyag itt érhető el.

A verseny oldala: http://www.legyelteisinformatikus.hu/

tovább >>>

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat kiemelt díja

Kelt: 2017-06-16 13:47:51

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat a National Instruments Hungary Kft. támogatásával pályázatot írt ki általános- és középfokú oktatásban résztvevő fizikatanárok részére. Az egy tanár és két diák alkotta csapatok pályamunkájukban a tananyaghoz kötődő, számítógéppel vezérelt mérőkísérleteket fejlesztettek ki.

Iskolánk csapatának tagjai Balog Katalin Ida és Kovács Kornél 10.A osztályos tanulók, illetve Somogyi Anikó tanárnő voltak. Pályamunkájukban LED-ek elektromos és optikai tulajdonságai alapján a Planck-állandót mérték meg.

A 44 nevező közül a zsűri iskolánk csapatának ítélte a pénz- és tárgyjutalommal járó I. díjat. Emellett iskolánk megtarthatja a pályázat idejére rendelkezésünkre bocsátott eszközöket. Pályamunkájukat a Fizikai Szemle számára írt cikkben foglalják majd össze, és eredményeiket bemutatják a Science on Stage fesztivál egyik workshopján.

Az alábbi honlapon további részletek találhatók pályázatról: http://sukjaro.eu/ELFT-NI-palyazat/

tovább >>>

Ragyogó radnótis siker a nemzetközi matematikaversenyen

Kelt: 2017-06-15 16:19:00

Június 5-én Washingtonban került sor az Amerikai Matematikai Diákolimpia háromfordulós versenysorozat eredményhirdetésére, melyen Williams Kada (12.M) a mintegy 300 000 induló közül - az összesítésben elért legmagasabb pontszámmal - megosztott első helyen végzett. A hivatalos közlemény itt érhető el: http://www.maa.org/news/top-high-school-math-olympians-from-usamo-announced-by-maa-american-mathematics-competitions

Kada beszámolója alább olvasható:

tovább >>>

A Festival D'Italiano nyelvi verseny eredményei

Kelt: 2017-06-15 12:30:34

Idén is sikeresen szerepeltek diákjaink a Festival d’italiano olasz nyelvi versenyen. A patinás, immár 40 éve működő országos versenyt ebben az évben a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban szervezték meg, tanulóink pedig szép eredményekkel növelték iskolánk hírnevét. A Debreceni Egyetem pályázatán - melynek témája Artemisia Gentileschi barokk festőnő élete és munkássága volt – Harangozó Ákos (11.B; felkészítő tanára Kocsis Andrea) I. helyezést, Wankó Aletta (9.B; felkészítő tanára Dr. Róth Márton) pedig III. helyezést ért el.

A Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszékének fordító-pályázatán pedig Dávid Levente (9.M; felkészítő tanára Dr. Róth Márton) szerepelt sikeresen, őt a szakértő zsűri különdíjban részesítette. Gratulálunk diákjainknak az eredményes szerepléshez!

tovább >>>

Az AJTP Világvándor - európai uniós csapatverseny eredménye

Kelt: 2017-06-14 14:28:47

A Székesfehérváron az Arany János Tehetséggondozó Program keretében megrendezett háromnapos európai uniós kulturális és gasztronómiai csapatversenyen a Boros Regina, Füstös Laura, Grizák Milla, Kalóczkai Nikoletta és Mészáros Anna alkotta 9.T osztályos csapatunk az 5. helyezést érte el. Felkészítő: Vajdáné Sásdi Mercédes tanárnő.

tovább >>>

Szilencium Magyar Nyelvi és Matematikai Verseny eredményei

Kelt: 2017-06-14 09:12:29

Az Arany János Tehetséggondozó Program előkészítő évfolyama számára megrendezett Szilencium - Magyar Nyelvi Verseny budapesti döntőjébe hat tanulónk is meghívást kapott. Közülük legjobban Gáspár Vivien szerepelt, aki a lehetséges 50 pontból 48 pontot szerzett, és ezzel a II. helyen végzett.

További eredmények: Békefalvi Borka 5. helyezés (44 pont); Balog Tamás 6. helyezés (43 pont); Szalai Krisztina 12. helyezés (39 pont) és Horváth Eszter 13. helyezés (38 pont). A 9. AJTP-s tanulókat felkészítette: Plugor Magor tanár úr.

A Szilencium - Matematika Verseny budapesti döntőjébe két tanulónk kapott meghívást. Szalai Krisztina 37 ponttal a VII. helyen végzett, míg Békefalvi Borka 34 ponttal VIII. helyen végzett. Felkészítő: Somogyi Anikó tanárnő. Gratulálunk!

tovább >>>

Kiemelkedő eredmények az Arany Dániel Matematikaversenyen

Kelt: 2017-06-06 17:07:01

Kiemelkedően szerepeltek tanulóink az Arany Dániel Matematikai Tanulóversenyen, a 9. és 10. osztályos diákok országos matematikaversenyén. A matematika tagozatos 9. osztályos tanulók versenyében Weisz Máté (9.M) I. díjas (felkészítő: Schultz János és Tigyi István tanár úr), míg a matematika tagozatos 10. osztályos tanulók versenyében Schrettner Jakab (10.M) III. díjas lett (felkészítő: Mike János és Schultz János tanár úr). A részletes eredményekről a Bolyai János Matematikai Társulat honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Iskolánk tanulói közül Weisz Máté (9.M) az első olyan tanuló, aki a matematika tagozatosak között mind a nyolcadikos, mind a kilencedikes országos matematikaversenyt megnyerte.

Az országos döntőbe jutottak: Szép-Gergely Zsófia (9.A); Borza Dávid (9.A); Kelemen Dávid (9.M); Szelle Borbála Anna (9.M); Vincze Lilla (9.A); Csiszár Zoltán (9.M); Geretovszky Anna (9.M); Gyóni Gábor (9.M); Jáger István Attila (9.M); Krizsán László (9.M); Nagymihály Panka (9.M); Tubak Dániel (9.M); Vincze András (9.M); Czirják Lilla (10.M); Hunyadi Marcell Dávid (10.M); Szajbély Sámuel (10.M) és Török Ádám (10.M).

tovább >>>

A Bonifert és a Kalmár Matematikaversenyek eredményei

Kelt: 2017-06-02 16:40:19

Szép sikerek születtek a Bonifert Domonkos Matematikaversenyen. A hetedik osztályosok kategóriájában 2. díjat kapott: Török Anna; 3. díjat kapott: Szigeti Lili, illetve 4. díjazott lett: Pataki Magdaléna. Felkészítő Szaszkó-Bogárné Eckert Bernadett tanárnő

A nyolcadik osztályosok kategóriájában kiemelt I. díjat kaptak (100%-os teljesítményt elérve): Williams Hajna, illetve Horváth Anikó. Őket követték, és I. díjat kaptak: Török Gergő, valamint Olajos Péter. A kategóriában V. díjas lett: Kinyó Kincső. Felkészítő: Tigyi István tanár úr.

A TIT Kalmár László Matematikaverseny országos döntőjét ebben a tanévben 46. alkalommal rendezték meg Budapesten. Ebben az évben is kiemelkedően szerepeltek a nyolcadikosaink. Kinyó Kincső 23. helyezést ért el, mig Hámori Janka dobogósként III. helyezést ért el! Felkészítő: Tigyi István tanár úr.

tovább >>>

A Bonyhádi Sporttalálkozó és a Tömörkény Kupa eredményei

Kelt: 2017-05-24 09:14:09

Az Arany János Tehetséggondozó Program Bonyhádon megrendezett XVII. Országos Sporttalálkozóján a 9.AJTP osztályosaink a következő eredményeket érték el: kosárlabda III. helyezés (csapattagok: Jakus Luca; Gáspár Vivien Anna; Balog Tamás; Dimovics József; Lázár Márk).

Labdarúgásban II. helyezett lett a leány csapatunk (csapattagok: Arany-Tóth Vivien; Balázs Regina; Békefalvi Borka; Bodrogi Katalin; Bottyán Klaudia; Jakus Luca; Jobbágy Kitti; Szalai Krisztina; Váradi Erika). Míg asztalitenisz kategóriában egyéni III. helyezett lett: Balázs Regina.

A közelmúltban lezajlott rangos Tömörkény Kupán - II. helyezett lett a jó erőkből álló radnótis labdarúgó fiúválogatottunk. Csapattagok: Ladó Zoltán - 12.T; Horváth Máté - 12.T; Csanády Péter - 11.B; Vecseri Bence - 12.T; Vajda Imre - 11.B; Posnyák József - 11.C; Jakus Péter - 11.C; Dudás Gergő - 11.C; Martonosi Ádám - 11.T

Gratulálunk a szép sikerekhez!

tovább >>>

Több kiváló sporteredmény született a diákolimpiai döntőkben

Kelt: 2017-05-24 08:48:33

A taekwondo országos diákolimpiai döntőjében formagyakorlatával I. helyezett lett, a küzdelem kategóriában III. helyezést ért el Boda Tímea (11.B), így diákolimpiai bajnok lett! Tímea az elmúlt időszakban nemzetközi versenyeken is számtalan kiváló eredményt ért el: a sportági Európa bajnokságon 4. lett, míg a Budapesten megrendezett Világkupán csapatban bronzérmes, egyéniben ugyancsak 3. lett.

A kategóriában indulók magas száma miatt kiemelkedő diákolimpiai eredmény a Williams Hajna (8.M) által elért országos diákolimpiai VII. helyezés is, amit a 100 m-es hátúszás kategóriájában ért el.

A mezei futóbajnokság országos diákolimpiai döntőjében is szép eredmények születtek: leány csapatunk (Deák Dóra Lilla - 12.C; Gera Dóra - 12.A; Sipos Emőke - 12.C és Veres Fanni - 12.A) 11. helyezett, míg a fiúk (Conforti Christian - 11.A; Mészáros Csongor - 11.A; Redenczki Soma Attila - 11.D és Szögi Tamás - 11.A) 16. helyezést értek el. Gratulálunk!

tovább >>>

Díjak a Jedlik Ányos Matematika- és Fizikaverseny döntőjében

Kelt: 2017-05-23 14:07:25

A Jedlik Ányos Matematika- és Fizikaverseny országos döntőjében öt tanuló képviselte iskolánkat. A hetedik osztályosok közül Koszta Benedek (7.M) III. díjat; Sándor Vince Máté (7.M) IV. díjat; Szigeti Lili Anna (7.M) V. díjat kapott. Felkészítő tanáruk: Somogyi Anikó tanárnő.

A 8. osztályosok kategóriájában Horváth Anikó (8.M) III. díjat, míg Kozma Kristóf Bendegúz (8.M) V. díjat szerzett. Mindkettőjük fizikatanára Csányi Sándor tanár úr! Gratulálunk!

A verseny honlapja, részletes eredménysora itt tekinthető meg...

tovább >>>

Nemes Tihamér Országos Informatikai Verseny eredményei

Kelt: 2017-05-23 09:20:41

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által megrendezett háromfordulós Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Versenyen két kategóriában is döntőbe jutottak tanulóink, és a következő helyezéseket érték el: az 5-8. osztályosok programozói kategóriájában 24. helyezést ért el Dobos Olivér (8.M), míg a 9-10. osztályosok alkalmazói kategóriájában Pipis Panna (10.A) 57. helyezett lett. Felkészítő tanáruk Dr. Kelemen András.

A verseny honlapja, kategóriái, feladatok, megoldások és a részletes eredmények itt találhatók

tovább >>>

A hatfordulós angol nyelvi verseny eredményei

Kelt: 2017-05-22 13:13:54

A Titok Oktatásszervező hatfordulós Angol Nyelvi Levelező Versenyén a Hajas Barbara, László Csilla, Pataki Magdaléna és Riesing Eszter alkotta Girls United fantázianevű csapat 98,4%-os teljesítménnyel országos ötödik, a Ferencsik Ádám, Kredics Levente, Mészáros Csaba és Zentai Péter összetételű Exabyte csapat 98,0%-os teljesítménnyel országos hetedik helyezést ért el, illetve a Balogh Ádám, Galzó Dorka és Török Anna alkotta csapat 90,3%-os teljesítménnyel 41. helyezett lett. Valamennyien a 7.M osztály tanulói; az első két csapatot Huber Máté tanár úr, míg a harmadikat Pápai László tanár úr készítette fel.

Az eredmények jól mutatják, hogy az általános iskolás korosztály számára megalkotott feladatok tanulóink számára nem jelentettek komoly nyelvi megpróbáltatást, az elért siker azonban nyelvtudásuk mellett kitartásukat és együttműködési készségüket dicséri. Gratulálunk!

tovább >>>

 

Kapcsolat

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.
OM azonosító: 029743
KK-azonosító: CA0101
Elérhetőségeink

Gyorslinkek

Hírek
Hírarchívum
Csengetési rend
Iskolai munkaterv
Könyvtárunk katalógusa
Rádió RMG
Pályázatok
Intézményvezetői pályázat_2016 (.pdf)
Menza
Termosz (szaklaboratórium)
mozaNapló
Bor Pál Fizikaverseny
Arany 200

Legújabb hírek

Radnótis siker a Földrajzi Diákolimpián (iGEO)
2017-08-21 11:05:47
Énekkari próbák
2017-08-21 10:12:21
Radnótis ezüstérem a Nemzetközi Biológiai Diákolimpián
2017-08-03 13:54:39
Kedves Menzások!
2017-07-27 09:15:42
Ezüstérem Rio de Janeiróban, a matematikai diákolimpián
2017-07-24 11:17:41
Nyári ügyeleti időpontok iskolánkban
2017-06-26 13:42:30
Fődíjas a pécsi művészeti fesztiválon a drámacsoport
2017-06-22 16:50:07
Eredményes és kreatív programozási megoldások
2017-06-22 10:05:11
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat kiemelt díja
2017-06-16 13:47:51
Ragyogó radnótis siker a nemzetközi matematikaversenyen
2017-06-15 16:19:00

Hivatkozások

Öregdiákok
Akkreditált tehetségpont lettünk!
Európai Tehetségpont
Szeged Városi Kollégium honlapja
Határtalanul!
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Emberi Erőforrások Minisztériuma sux
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Erasmus+