Előző
Következő
címer
A szóbeli felvételi vizsgák beosztása

Kelt: 2021-02-19 15:54:14

A 2021. február 23-25. közötti szóbeli felvételi vizsgák beosztását az alábbi dokumentumokban olvashatják. A diákok számára a porta mellett folyamatos információs pultot működtetünk, ahol minden kérdésre, a szóbeli helyszínére stb. vonatkozóan segítséget nyújtunk! Kérjük, hogy a gördülékeny lebonyolítás érdekében kiírt vizsgakezdési időpont előtt csak 10-15 perccel korábban érkezzenek a tanulók, ezzel is kerüljük a folyosói torlódást! Köszönjük megértésüket, köszönjük a felvételi eljárás támogatását!

Kedves Diákok! Szeretettel várunk Benneteket! A szóbeli vizsgákra kérjük, hogy a hozzátok magatokkal a diákigazolványt, az ellenőrzőt (akinek van), illetve ha vannak, okleveleiteket is! Az intézményi járványügyi eljárásrendünk alapján a szóbeli felvételi során a szájat és orrot eltakaró maszk viselésére kérünk minden tanulót!
Kedves Szülők! A járványhelyzet miatt ezúttal nem kísérhetik fel a tanulókat az épületbe, kérjük szíves megértésüket! Köszönjük!

6_evfolyamos_beosztas                                              9_osztalyba_jelentkezok

tovább >>>

Királyi kérdések, előkelő helyezés

Kelt: 2021-02-18 11:42:40

Az Angyal Fanni, Fuder Péter, Molnár-Szirtesi Regő, Riesing Borka (valamennyien 9.M) alkotta négyfős csapatunk 10. helyezést ért el a The Royal Family országos angol nyelvi projektversenyen. Felkészítő: Ruszkai Andrea tanárnő.

tovább >>>

Megjelent a legjobbiskola.hu idei középiskolai rangsora

Kelt: 2021-02-17 11:02:24

Megjelent a legjobbiskola oldalán az idei középiskolai rangsor, melyben ezúttal is kiemelkedő eredményekkel szerepel gimnáziumunk. Az évről évre stabilan teljesítő iskolák rangsorában a Radnóti országos első. Minden szempont szerint, valamennyi összevetésben az első huszonöt intézmény között szerepel iskolánk: a hat évfolyamos képzés rangsorában 10., a négy évfolyamos képzés szerint 25.

Emögött olyan eredmények húzódnak meg, mint az emelt érettségi országos összevetésében elért első hely biológiából, második hely matematikából vagy a földrajz hetedik helye. De az első huszonöt között szerepel iskolánk a további érettségi eredmények szerinti rangsorokban: a magyar,  történelem, fizika, informatika, angol, német és a spanyol nyelv tantárgyak, tehát valamennyi kötelező érettségi tantárgy esetében is.

tovább >>>

A jelentkezés további menete, szóbeli vizsgák beosztása

Kelt: 2021-02-15 12:26:35

A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. A felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan is kezdeményezheti hat évfolyamos gimnáziumba, valamint hat vagy nyolc évfolyamos gimnáziumból történő jelentkezéskor.

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő felületén kell előállítani, majd kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba (határidő: február 19.).

Február 19-én (várhatóan 15 óráig) itt, az iskolai honlapon közzétesszük a február 23-án, 24-én és 25-én megtartandó szóbeli felvételi vizsgák beosztását. Kérjük, kövessék honlapunk felvételivel kapcsolatos híreit!

További tudnivalók, a jelentkezés módja, feltételei, az egyéni adatlap itt érhető el: https://www.oktatas.hu/kozepfoku_felv

tovább >>>

A Meleg István Kémiaverseny végeredménye

Kelt: 2021-02-15 12:15:14

Idén 19. alkalommal rendeztük meg - gimnáziumunk volt tanárára, Meleg Istvánra is emlékezve - általános iskolások számára hirdetett kémiaversenyünket. Február 13-án, szombaton került sor a verseny döntőjére, ahol a bejutott 30 versenyzőnek másfél óra állt rendelkezésére, hogy a feladatokat megoldják. A járványügyi helyzet miatt idén elmaradt szokásos, kísérleteket bemutató előadásunk.

Az eredmények kihirdetésére idén évfolyamonként került sor. Az emléklapokat, okleveleket és az első négy-négy helyezett könyvjutalmát a Meleg István Alapítvány a Kémia Oktatásáért alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Bari Ferenc professzor, iskolánk igazgatója, dr. Nagy Anett, valamint iskolánk nyugalmazott kémiatanára, Prókai Szilveszter adta át. A verseny megrendezését a Meleg István Alapítvány és a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád Megyei Csoportja támogatta.

Itt érhető el a verseny összesített eredménye, feladatai (7. osztály; 8. osztály) és a megoldókulcsok (7. osztály; 8. osztály). Jövőre is szeretettel várjuk a kémia iránt érdeklődő diákokat!

tovább >>>

A Szécsi Szilveszter Biológiaverseny eredménye

Kelt: 2021-02-15 08:24:38

Ebben a tanévben rekord számú résztvevővel zajlott hagyományos tehetségkutató biológiaversenyünk. A több mint 100 résztvevőnek ezúton is gratulálunk az elért teljesítményükhöz. Az elektronikus felület értékelési rendszerének beállításakor történt egy apró technikai zavar, de a hibát korrigáltuk és a végeredményeket természetesen ezt követően állapítottuk meg. Az összesített eredmény itt érhető el.

A nevek helyett kódokat használtunk. A kódokat olyan módon képeztük, hogy mindenkinek a vezeték- és első keresztnevének a 2. és 3. betűjét illesztettük össze. Például egy 'Cseh Alina Rozália' nevű versenyző kódja "seli" lenne. Egy esetben ez a kód két versenyző neve alapján egyforma lett volna, de az ő vezetéknevük kezdőbetűjét a kód végére illesztettük, így minden - a versenyt megírt - diák kódja egyértelmű, és ez alapján mindenki megtalálhatja a végeredményét a listában.

A legjobb 7 eredményt elérő diákot hívtuk be egy személyes eredményhirdetésre, amelyet ezen a héten bonyolítunk majd le. Mindenkinek köszönjük a részvételt és sikeres felvételi vizsgákat kívánunk!

tovább >>>

Az étkezés rendje, befizetés március hónapra

Kelt: 2021-02-12 13:08:19

Az NGSz közleménye szerint ellentétes tájékoztatásig az intézményben lehet átvenni a szolgáltató által biztosított dobozokban a megrendelt étkezéseket az intézménnyel jogviszonyban álló tanuló, illetve felnőtt étkezőknek. Átadás-átvételi időpont: 12 óra 30 perctől 14 óráig. A digitális munkarenddel nem érintett osztályaink változatlan formában étkezhetnek. Itt érhető el az előfizetéshez a márciusi étlap és a diétás étlap.

Az ETELKA Portál és az NGSZ közétkeztetési ügyfélszolgálatának elérhetőségeit és nyitvatartási rendjét itt találják. Minden tárgynapot megelőző munkanap 9 óráig lehet lemondani a következő napi rendelést. A készpénzfizetés hirdetménye itt érhető el.

tovább >>>

Angol tehetségkutató versenyünk végeredménye

Kelt: 2021-02-10 10:16:25

Lezajlott az Angol Nyelvi Tehetséggondozó Versenyünk döntője. A háromfordulós megméretésre 198 tanuló jelentkezett, a döntőbe 15 diák került. Gratulálunk a döntőbe jutott diákoknak és felkészítő tanáraiknak.A verseny végeredménye:

I. helyezett: Zsom Benet Árpád (Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI, felkészítő tanára: Bokros Hubertné); II. hely: Sirkó Regő (Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola; felkészítő tanára: Béresné Kotymán Erzsébet); III. hely: Koszta Dávid (Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola; felkészítő tanára: Lakatos Krisztina); IV. hely: Kubát Zorka (Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Általános Iskola, felkészítő tanára: Szabó-Zentai Kornélia); V. hely: Nyeste Norbert László (Gedói Általános Iskola és AMI, felkészítő tanára: Nagy Adrienn); küldöndíjas: Szabó Attila (Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola, felkészítő tanára: Lakatos Krisztina).

A nyereményeket köszönjük az ELTE Origó Nyelvi Centrumnak, a Katedra Nyelviskolának és a LanguageCert Nyelvvizsgaközpontnak.

tovább >>>

Munkáink az Építész Kamara rajzkiállításán

Kelt: 2021-02-09 16:38:18

A Csongrád-Csanád Megyei Építész Kamara Én és az építészet címmel meghirdetett rajzpályázatára többszáz pályamunka érkezett. A népes mezőnyben több radnótis pályamű is díjazott lett, illetve bekerült a kamara kiállítási anyagába. A vírushelyzetre való tekintettel hagyományos kiállítást nem szervezhettek, a díjazott és a kiállított pályaműveket a kamara honlapján lehet megtekinteni: www.csmek.wordpress.com

Díjazottak: Harmath Eszter: I. hely (12.M); Rózsa Donát: I. hely (10.C); Szőllősy Tamás: II. hely (8.M); Urszuly Csenge: II. hely (12.M); Berkes Lilla: III. hely (11.C); Szigeti Sára: III. hely (9.D); Viczián Dániel: III. hely (10.A); valamint a 8.M osztály: I.helyezés (csoportos pályamunka).

A kiállításon alkotással szerepelnek: Agócs Zoltán (8.M); Ambrus Dorka (12.A); Bakos Eszter (10.M); Fajka Lilla (12.A); Galambos Réka (8.M); Kalmár Levente (12.A); Kiss Klára Sára (12C); Nyemcsok Anna (11.D); Olajos Péter (12.M), Patkó Barnabás (11.D) és Popik Máté (11.A). Tanulóinkat felkészítette: Fiedler Judit tanárnő.

tovább >>>

Fizikus csapataink a környezeti fenntarthatóságért

Kelt: 2021-02-09 08:26:04

Az Energetikai Szakkollégium által szervezett XIII. Energetikai Tanulmányi Versenyen a 9.A osztály tanulói szépen szerepeltek. A háromfordulós online versenyen középiskolásokból álló 3 fős csapatoknak kellett különböző energiagazdálkodással kapcsolatos komplex problémákat megoldani, esettanulmányokat írni, prezentációkat készíteni és bemutatni.

A megméretésen a Berta Botond, Ídrís Mohamad Malek, Szilágyi Benjámin alkotta csapat a döntőről éppen lemaradva a 12. helyen, míg a Horváth Ádám Csanád, Hüvös Gergely Ferenc, Katona Márk összetételű trió a január 28-29-én rendezett tízcsapatos döntőben - ahol a fő feladat Magyarország energiaellátásának újratervezése volt - az előkelő 6. helyet szerezte meg. Felkészítő: Mike Péter tanár úr.

tovább >>>

1% felajánlások

Kelt: 2021-02-05 09:58:15

Az adóbevallások elkészítésekor ebben az évben is lehetőségünk nyílik arra, hogy adónk egy-egy százalékával rendelkezzünk. A Radnóti Oktatási Alapítvány és a Radnóti Sport Alapítvány idén is hálásan fogadja a személyi jövedelemadóból származó felajánlásokat.

A Radnóti Oktatási Alapítvány adószáma:  19084949-1-06.
A Radnóti Sport Alapítvány adószáma:  19084932-1-06
Rendelkező nyilatkozat itt tölthető le.

Alapítványaink a felajánlásokat a Radnóti Gimnázium kiemelt célkitűzéseinek támogatására használják fel, elsősorban az oktatás eszközrendszerének és technikai feltételeinek fejlesztésére, tehetséggondozásra, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a gimnáziumunk közösségi életében is példamutató diákok támogatására, szociális ösztöndíjak és támogatások odaítélésére. Felajánlásaikat iskolánk tanárainak és diákjainak nevében hálásan köszönjük!

tovább >>>

Az értékelő lapok letöltése

Kelt: 2021-02-04 14:00:03

Az értékelő lapok letölthetőek a már megismert – az írásbeli napján kiosztott - felhasználónévvel és kóddal az alábbi útvonalon: https://felveteli.radnoti-szeged.edu.hu

Technikai probléma esetén az értékelő lapot az Önök által megadott email-címre kiküldjük. Kérdés esetén kérjük, keressenek az iskolatitkárság telefonszámán (62/548-936)!

tovább >>>

Szécsi Szilveszter Tehetségkutató Online Biológiaverseny

Kelt: 2021-02-01 08:53:46

Iskolánk biológia munkaközössége ebben a tanévben - a járványhelyzetre tekintettel - online formában hirdeti meg nyolcadikos diákoknak szóló tehetségkutató biológiaversenyét. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a verseny előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezési határidő: 2021. február 8. hétfő 12.00 óra. A regisztrációt végezheti tanár, szülő vagy diák is. A jelentkezés honlapja: http://szecsiverseny.mabite.info

A verseny egy 60 perces online feladatlap kitöltésével teljesíthető 2021. február 8-án, 16.00-tól. A verseny oldala itt érhető el: https://www.redmenta.com/rmgszecsi2021

A kitöltést követően minden versenyző láthatja majd saját pontszámát és helyes megoldásait. Az egyesített eredményeket (név nélkül) iskolánk honlapján tesszük közzé február 15-ig. A legjobb 8 versenyzőt február 17-ig értesítjük e-mailben, és őket - ezúttal sajnos kísérők nélkül - február 19-én, pénteken 15:00 órakor várjuk egy személyes díjkiosztó ünnepségre a Gimnázium épületébe.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

tovább >>>

A felvételi dolgozatok eredménye és megtekintése

Kelt: 2021-01-26 16:18:31

Elérhetők a kijavított 6. osztályos és 9. osztályos írásbeli felvételi feladatlapok pontszámai - oktatási azonosítókkal. Az eredmények: 6. osztály, illetve 9. osztály

A kijavított felvételi dolgozatokat február 1-jén közzétesszük. Saját javított dolgozatát mindenki nevének (ez a felhasználónév, ékezetek nélkül) és az iskolában kapott jelszavának segítségével tekintheti meg a https://felveteli.radnoti-szeged.edu.hu címen. Ha valakinél technikai probléma merül fel, kérjük keresse a titkárságot munkaidőben a 62/548-936-os telefonszámon.

Az online eléréssel párhuzamosan a javított dolgozatok személyes megtekintésére is lehetőség van, kérjük, a személyes megtekintéshez egyeztessenek időpontot az iskolai titkárságunkon!

Az esetleges észrevételek fontosabb tudnivalói: észrevételt a javítási-értékelési útmutatótól eltérő javítás esetén a megtekintést követő napon,  február 2-án 16 óráig emailben, postai levélben vagy személyesen  a feladat (vagy részfeladat) pontos megjelölésével nyújthatnak be az rmgszeged@gmail.com email-címen, az iskola postai címén (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.) vagy a titkárságon.

tovább >>>

A Meleg István Kémiaverseny döntője következik

Kelt: 2021-01-26 15:40:30

A január 9-én megrendezett középdöntőből a hetedikesek közül a legjobb 16, míg a nyolcadik osztályosok közül a legeredményesebb 14 versenyző jutott a verseny döntőjébe. Itt találják a forduló eredményét és a továbbjutókat (táblázat), a forduló feladatsorait (7.osztály; 8.osztály) és megoldásait (7.osztály; 8.osztály).

A döntő időpontja: 2021. február 13-a, szombat, 10:00; helyszíne: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. Az írásbeli feladatsor megoldására 90 perc áll rendelkezésre. A versenyre a tanulók hozzanak számológépet és tollat, valamint a kitöltött, aláírt adatvédelmi nyilatkozatot (ezt a középdöntőn kapták meg a tanulók)! Periódusos rendszerről gondoskodunk, más segédeszköz a versenyen nem használható.

Az érvényes járványügyi intézkedések miatt a versenyzők kísérői nem tartózkodhatnak az épületben, ezúttal a kémiai kísérleteket bemutató előadásunkat nem tudjuk megtartani. Az épületbe testhő mérését követően a versenyzők csak orrot és szájat takaró maszkban léphetnek be. A dolgozatokat rögtön a verseny után javítjuk, az eredményhirdetést - korcsoportonként külön - 14 óra előtt tervezzük. Minden döntőbe jutott tanulónak gratulálunk, jó felkészülést és további eredményes versenyzést kívánunk!

tovább >>>

A RadnótiSokk iskolaújságunk legfrissebb száma

Kelt: 2021-01-26 10:18:39

Kedves Olvasók!

Megjelent a RadnótiSokk iskolaújságunk legújabb száma! A vírushelyzet miatt ezúttal csak online változatban... Nagyon szépen köszönjük a türelmet, illetve a segítő diákok és pedagógusok munkáját! A téli számnál találkozunk, addig is kellemes olvasást kívánunk mindenkinek! A szerkesztőség

https://flipbookpdf.net/web/site/841

tovább >>>

Angol Tehetségkutató Versenyünk döntője következik

Kelt: 2021-01-15 08:38:40

Lezajlott az angol nyelvi tehetséggondozó versenyünk 2. fordulója. A döntőbe azok a tanulók jutottak, akik összesen minimum 71 pontot értek el. A döntő előzetes feladatát a itt lehet elolvasni. Gratulálunk a továbbjutóknak!

A döntő időpontja: 2021. február 9.; kedd 14:00 óra; helyszíne: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. Az iskolába csak szájat és orrot eltakaró maszkban lehet belépni. A versenyzők testhőjét belépéskor mérjük, biztonságos távolságban ültetjük le egymástól, valamint kézfertőtlenítőt biztosítunk.

tovább >>>

Információk a központi írásbeli vizsgákkal kapcsolatosan

Kelt: 2021-01-13 11:01:25

A központi írásbeli vizsgák időpontja: 2021. január 23. szombat, 10:00. A diákok legkésőbb 9:45-re foglalják le helyüket a számukra kijelölt teremben. A terembeosztás itt érhető el. 10 órától 10:45-ig a magyar nyelv, majd 15 perc szünet után 11 órától 11:45-ig a matematika feladatlapot oldják meg a gyerekek. Az AJTP felvételi vizsgái is ezen a napon kerülnek sorra.

A járványhelyzetre való tekintettel a hozzátartozók gyermekeiket csak az iskola főbejáratáig kísérhetik. A gyermekek védelme érdekében és a tömeg elkerülése miatt az épületbe a vizsgázókon és a felügyelő tanárokon kívül más nem léphet be. A tanulóknak az iskola épületében végig maszkban kell tartózkodni. A belépésnél ellenőrizzük a gyerekek testhőmérsékletét, majd elkísérjük őket a vizsgatermekbe. Egy teremben legfeljebb 10 diák vizsgázik, betartva a megfelelő távolságot.

A diákok a felvételi vizsgára hozzanak magukkal fényképes igazolványt (diákigazolványt, személyi igazolványt vagy útlevelet)! A vizsga során használható eszközök: toll, vonalzó (számológép nem használható).

A kijavított feladatlapokat a diákok és a szülők online módon tekinthetik meg 2021. február 1-jén, hétfőn azzal a felhasználónévvel és jelszóval, melyet az írásbeli napján a diákok a teremben felügyelő tanároktól kapnak meg. Azok számára, akik nem tudják megtekinteni kijavított dolgozataikat online módon, személyes megtekintést is biztosítunk február 1-jén, melyhez kérjük előzetesen egyeztessenek időpontot a 06-62/548-936-os telefonszámon.

tovább >>>

Kiemelkedő eredmények az OKTV első fordulójában

Kelt: 2021-01-12 10:11:34

Hagyományosan jól szerepeltek tanulóink az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek első fordulójában. A diákok és tanáraik odaadó munkájának eredményeként 90 tanulónk jutott tovább a következő fordulóba (lebonyolítástól függően esetenként már a döntőbe).

A továbbjutó tanulók 15 kategóriában, 12 tantárgyból értek el kiemelkedő eredményeket. Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

tovább >>>

Angol felvételi előkészítő foglalkozások

Kelt: 2021-01-11 09:16:38

A Radnóti Oktatási Alapítvány 2021. január 28-tól kezdődően, csütörtök délutánonként 4 alkalommal másfél órás, intenzív tehetséggondozó szakkört indít nyolcadikos általános iskolás tanulók részére angol nyelvből, segítve az iskolánk angol tagozatos osztályában idéntől bevezetett szóbeli felvételi vizsgára való felkészülést, bemutatva a tanulóknak a felvételi vizsgát, annak feladattípusait.

A foglalkozásokra – amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi – hagyományos, jelenléti oktatási formában kerül sor. A szakkörre jelentkezni a mellékelten megadott online űrlapon lehet 2021. január 27-ig. A jelentkezés menete, a szakkör további részletei és a foglalkozások tervezett időpontjai itt érhetők el.

tovább >>>

Kapcsolat

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.
OM azonosító: 029743
KK-azonosító: CA0101
Elérhetőségeink

Gyorslinkek

Hírek
Hírarchívum
Csengetési rend
Iskolai munkaterv
Könyvtárunk katalógusa
Rádió RMG
Pályázatok
Intézményvezetői pályázat_2016 (.pdf)
Menza
Termosz (szaklaboratórium)
mozaNapló
Bor Pál Fizikaverseny
Arany 200

Legújabb hírek

A szóbeli felvételi vizsgák beosztása
2021-02-19 15:54:14
Királyi kérdések, előkelő helyezés
2021-02-18 11:42:40
Megjelent a legjobbiskola.hu idei középiskolai rangsora
2021-02-17 11:02:24
A jelentkezés további menete, szóbeli vizsgák beosztása
2021-02-15 12:26:35
A Meleg István Kémiaverseny végeredménye
2021-02-15 12:15:14
A Szécsi Szilveszter Biológiaverseny eredménye
2021-02-15 08:24:38
Az étkezés rendje, befizetés március hónapra
2021-02-12 13:08:19
Angol tehetségkutató versenyünk végeredménye
2021-02-10 10:16:25
Munkáink az Építész Kamara rajzkiállításán
2021-02-09 16:38:18
Fizikus csapataink a környezeti fenntarthatóságért
2021-02-09 08:26:04

Hivatkozások

Öregdiákok
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált tehetségpont lettünk!
Európai Tehetségpont
Szegedi Tudós Akadémia
Szeged Városi Kollégium honlapja
Határtalanul!
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Emberi Erőforrások Minisztériuma sux
Erasmus+