Előző
Következő
címer
Beiskolázás - bemutatkoznak a tagozataink

Kelt: 2021-10-19 16:02:22

Gimnáziumunk tagozatainak beiskolázási tájékoztató füzetében áttekinthetően, tömören bemutatkoznak tagozataink. Ebben az összefoglalóban a felvételi eljárással kapcsolatos leggyakrabban ismételt kérdésekre is válaszokat találunk, illetve további kérdéseket is fel lehet tenni a nyitó oldalon a GYIK menü mellett. Tisztelt Szülők, kedves diákok! Kérjük tekintsék meg, tekintsétek meg diákszemmel is a beiskolázási lehetőségeinket, köszönjük!     Beiskolázás - Tájékoztató füzet tagozatainkról

Részletesebben a beiskolázás menüpont alatt tájékozódhatnak az egyes tagozatok sajátosságairól, illetve kérjük, keressenek elérhetőségeinken! Köszönjük!

tovább >>>

Díj a természettudományi centenáriumi pályázaton

Kelt: 2021-10-18 16:54:18

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának centenáriuma alkalmából a Bolyai Intézet pályázatot hirdetett középiskolásoknak matematikából. A III. kategóriában matematikához kapcsolódó számítógépes szoftvert kellett készíteni. Kismárton Gábor (10.D) pályamunkájával ebben a kategóriában 3. helyezést ért el. Felkészítő: Juhász Fruzsina tanárnő. 

tovább >>>

2021. október 15-től érvényes járványügyi ajánlás

Kelt: 2021-10-14 15:47:28

Tekintettel a koronavírus ismételten erősödő hullámára, illetve a tanév eddigi tapasztalataira, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a minél biztonságosabb jelenléti oktatás érdekében az iskola területén elvárja az általános maszkhasználatot. Ez alól kivételt képezhet a tanórai előadó tevékenység, azonban kérjük az előadóktól a járványügyi szempontból biztonságos távolságot megtartani.

A maszk viselése mellett elvárás a higiéniai előírások követése – ehhez továbbra is rendelkezésre állnak a tankerület által biztosított eszközök és fertőtlenítő szerek. Kérjük figyeljünk egymásra, óvjuk meg egymás, valamint szeretteink egészségét! Köszönjük!

tovább >>>

Iskolai étkezés, előfizetés, novemberi étlapok

Kelt: 2021-10-14 10:27:23

Az iskolai étkezés a jelenléti munkarendben szokott módon folytatódik. Szeretnénk a nagyobb torlódásokat és a hosszas sorban állást elkerülni, ezért a 9-10. évfolyamokon egy-egy osztály a hét egy napján 15 perccel csúsztatott időpontban étkezik. Köszönjük a konyhai dolgozók munkáját, köszönjük a tanulóink türelmét, megértését!
A készpénzes befizetés a mellékelt tájékoztató szerint történik (az új belépőknél online fizetés esetén szükséges az ETELKA-regisztráció megléte), illetve az aktuális étlapok, további tudnivalók az alábbi dokumentumokban érhetők el:

menzai_keszpenzes_befizetesi_napok
novemberi_menzai_etlap_normál
a
diétás_étlapok_itt_érhetők_el

tovább >>>

Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

Kelt: 2021-10-10 09:29:23

Hosszú idő után végre hagyományos keretek között mérhették össze tudásukat a földrajzot szerető és értő diákok a Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyen. Gimnáziumunk tanulói kitettek magukért, a dobogóra két csapatunk is felállhatott:

a Koszta Benedek (12. M) és Sándor Vince (12. M) alkotta páros első, a Matúz Balázs (11. B) és Matúz Marcell (11. B) alkotta duó pedig harmadik lett. Mellettük Köteles Csilla (11. C) és Riesing Eszter (12. M) negyedik, Ari Roland (10. D) és Petróczi Márton (10. D) pedig ötödik helyezést ért el. Felkészítők: Szőllősyné Pálfi Melinda tanárnő és Szőllősy László tanár úr.

tovább >>>

Elsők között a szakmai kiválóság rangsorában

Kelt: 2021-10-07 15:59:42

Az eduline.hu oktatási portál tette közzé azt a gyűjtést, amely azt mutatja meg, hogy mely magyarországi gimnáziumok juttattak legtöbb tanulót a kiemelt országos tanulmányi versenyekre (OKTV). Iskolánkból az elmúlt tanévben összesen 32 diák került az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjébe.

Az első 10 vidéki középiskola rangsora - melyek közül hét(!) egyben az AJTP tagintézménye -  a következőképpen alakult: 1. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium - 35 döntős; 2. Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium - 32 döntős; 3. Lovassy László Gimnázium, Veszprém - 29 döntős.

A további rangsor: 4. Kaposvári Táncsics (22 döntős); 5. Zalaegerszegi Zrínyi (21); 6. Révai Miklós, Győr (16); 7. Pécsi Leőwey (12); 8. Verseghy, Szolnok (11); 8. Vetési Albert, Veszprém (11); 10. Neumann János, Eger (10);
mivel Budapestről is csak két iskola került ebben az összevetésben gimnáziumunk elé (
Fazekas Gimnázium – 80 döntős; valamint V. ker. Eötvös Gimnázium – 36), ez azt is jelenti, hogy ebben a fontos mutatóban a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium országos összevetésben 4. helyezést ért el.

tovább >>>

Ezernyolcszáznegyvenkilenc október hatodika

Kelt: 2021-10-06 09:35:18

Tekints reánk, tekints, szabadság,/ Ismerd meg mostan népedet:
Midőn más könnyet sem mer adni,/ Mi vérrel áldozunk neked. (Petőfi Sándor)

Lázár Vilmos ezredes, Dessewffy Arisztid tábornok, Kiss Ernő tábornok, Schweidel József tábornok.

Poeltenberg Ernő tábornok, Török Ignác tábornok, Lahner György tábornok, Knézics Károly tábornok, Nagysándor József tábornok, Leiningen-Westerburg Károly tábornok, Aulich Lajos tábornok, Damjanich János tábornok, Vécsey Károly tábornok.

Valamint Batthyány Lajos miniszterelnök, Perényi Zsigmond országgyűlési elnök, Kazinczy Lajos ezredes, Lenkey János tábornok, Mednyánszky László őrnagy, Váradi József főhadnagy és sokan mások.

Oltalmazd meg, Mindenható, az én különben is szerencsétlen hazámat a további veszedelemtől! Áldd meg Aradot! Áldd meg a szegény, szerencsétlenségbe süllyedt Magyarországot! Te ismered, ó, Uram, az én szívemet, és egyetlen lépésem sem ismeretlen előtted: azok szerint ítélj fölöttem kegyesen, s engedj a túlvilágon kegyes elfogadást találnom. Ámen. (Damjanich János, 1849. október 5-ről 6-ra virradóra)

tovább >>>

Klauzál Gábor Történelemverseny

Kelt: 2021-10-05 20:55:15

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és a Móra Ferenc Múzeum tehetséggondozó történelemversenyt hirdet 7. és 8. osztályos – magyarországi és határon túli – diákok részére. A verseny két online fordulóból és egy jelenléti döntőből áll.
Az első forduló feladatlapjának beküldési határideje: 2021. október 18.

A verseny témakörei:
1. Reformkor, forradalom és szabadságharc – Magyarország története 1820 és 1849 között
2. Boldog békeidők és a nagy háború – Magyarország története 1867 és 1918 között

A versenyről bővebb leírás itt olvasható. Az első forduló feladatlapja itt érhető el. 

tovább >>>

Radnótis dobogó az Ifjú tudósok között

Kelt: 2021-09-28 12:05:39

Eredményt hirdettek az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal középiskolai tudományos vetélkedőjének, az Ifjú tudósoknak az első évadában. A történelemből, biológiából és kémiából meghirdetett versenyre közel 3500 középiskolás nevezett.

Biológiából az Év Ifjú Tudósa megméretésen harmadik helyezett lett Gyémánt Dóra Alexandra (12.B), felkészítők: Bán Sándor tanár úr és Gál Viktória tanárnő. A televíziós adások versenyzői több fordulós páros megmérettetéseken juthattak a döntőkbe. A fordulók 60 napig visszanézhetők az M5 online felületén, a Médiaklikken.

A verseny a következő tanévben is folytatódik, ezúttal magyar irodalom, fizika és informatika tudományterületből. A versenyre 11–12. évfolyamos középiskolások jelentkezhetnek 2021. október 4-ig. További részletek az ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu honlapon olvashatók.

tovább >>>

Iskolai étkezés, előfizetés, októberi étlapok

Kelt: 2021-09-24 16:23:39

Az iskolai étkezés a jelenléti munkarendben megszokott módon folytatódik. Szeretnénk a nagyobb torlódásokat és a hosszas sorban állást elkerülni, ezért a 9-10. évfolyamokon egy-egy osztály a hét egy napján 15 perccel csúsztatott időpontban étkezik. Köszönjük a konyhai dolgozók megfeszített munkáját, köszönjük a tanulóink türelmét, megértését!

A készpénzes befizetés a mellékelt tájékoztató szerint történik (az új belépőknél online fizetés esetén szükséges az ETELKA-regisztráció megléte), illetve az aktuális étlapok, további tudnivalók az alábbi dokumentumokban érhetők el:

menzai_keszpenzes_befizetesi_napok
októberi_menzai_etlap_normál
a
diétás_étlapok_itt_érhetők_el

tovább >>>

Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny

Kelt: 2021-09-20 15:52:14

Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny Csongrád-Csanád megyei fordulóján két diák képviselte iskolánkat. Topor Nikol 11. D és Galzó Kata 10. M osztályos tanulónk, felkészítőik Gortva Tamás tanár úr és Fabulya Andrea tanárnő.  A megyei második hely megszerzésével Kata képviselheti iskolánkat az országos döntőben Sátoraljaújhelyen. Gratulálunk!

A verseny oldala: http://kazinczy-alapitvany.hu/edes-anyanyelvunk-nyelvhasznalati-verseny/

tovább >>>

Tájékoztató a Stipendium Peregrinum ösztöndíjról

Kelt: 2021-09-17 12:33:29

Tájékoztató előadást és beszélgetést tartunk 11. és 12. évfolyamos radnótis diákoknak és szüleiknek külföldi (elsősorban angol nyelvterületű) továbbtanulási lehetőségekről és a Stipendium Peregrinum állami ösztöndíjról.

Előadóink:
Williams Hajna (Trinity College - University of Cambridge, UK) és
Hámori Janka (MIT, Boston-Cambridge, MA USA);

mindketten tavaly végzett tanulóink, Stipendium Peregrinum ösztöndíjasok. Az előadás időpontja és helyszíne: 2021. szeptember 22.; 15.00, RMG - TERMOSZ Labor.

Célközönség: az RMG 11. és 12. évfolyamaiba járó diákok és szüleik. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet:

https://www.cognitoforms.com/RMGSzeged/

tovább >>>

Megjelent az Arany János Program idei felhívása

Kelt: 2021-09-15 15:48:12

Megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati felhívása 8. évfolyamos tanulók számára az Arany János Tehetséggondozó Programban történő részvételre a 2022/2023. tanévben.

A felhívás és mellékletei itt érhetők el: https://kormany.hu/dokumentumtar/palyazati-felhivas-arany-janos-tehetseggondozo-program

A két legfontosabb újdonság: kedvezményezett járásokból megkötés nélkül jelentkezhetnek a tanulók (Dél-Alföldön csak a békéscsabai, gyulai, kecskeméti, illetve a szegedi járás nem kedvezményezett, a kedvezményezett járások listája itt érhető el); a 2022-2023-as tanévtől tanulói ösztöndíj bevezetésére is sor kerül. Jelentkezési határidő: 2021. december 10.

További kérdések esetén kérjük, keressenek a 62/548-936-os telefonszámon. Köszönjük!

tovább >>>

Az Írók Alapítványának kiemelt díja

Kelt: 2021-09-13 12:00:02

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, valamint a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata által meghirdetett 44. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázaton Ari Roland, 10. D osztályos tanuló a tanulmány kategóriában arany minősítésben részesült. Tanulmányának címe: "Gondolataidban ne legyen hitványság" - Vallás és filozófia az ókori Indiában és Kínában.
Gratulálunk!

tovább >>>

Osztálytalálkozók szervezése

Kelt: 2021-09-09 14:55:34

Kedves elballagott Diákjaink!

A 2021/2022-es tanév első félévében a következő időpontokban van lehetőségük az iskolánkba látogatni, osztálytalálkozókat tartani:

2021. október 2.; október 16.
2021. november 13.
2021. december 11.

Időpont egyeztetése, további információk: gazdasági iroda - 62/548-934.

tovább >>>

Elérhető a jelentkezési felület a szakköreinkre

Kelt: 2021-09-06 08:21:51

Ebben a tanévben ismét megszervezzük a tehetséggondozó felkészítő szakköreinket. Jelentkezni a bejegyzés végén szereplő online felületen lehet. A jelentkezési határidő szeptember 17-én zárul. Szakköreink a 2021. szeptember 20-val kezdődő héten indulnak és 14 alkalommal, alkalmanként 90 percig tartanak.

A szakköröket biológia, fizika, kémia, magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból hirdetjük meg a mellékelt részletes tájékoztatónk szerint.

Szeretettel várjuk az érdeklődő tanulókat! Kérjük, ha egy szakköri csoport betelik, válasszanak a meghirdetett további időpontok közül. Amennyiben egyik időpont sem megoldható Önök számára, kérjük, jelezzék számunkra az rmgszeged@gmail.com email-címen. Köszönjük!

Szakköreinkre a jelentkezési felület itt érhető el.

tovább >>>

Sportegyesületi és szülői nyilatkozat a testnevelés órákhoz

Kelt: 2021-09-03 08:29:53

A mindennapos testnevelés iskolai megszervezéséhez kérjük minden tanulónkat, hogy szeptember 10-ig a mellékelt szülői nyilatkozatot kitöltve adja le osztályfőnökének, illetve aki rendszeres sportfoglalkozásokon vesz részt, és ezzel összefüggő sportegyesületi tagsággal rendelkezik, a szülői nyilatkozattal együtt a sportfoglalkozásokon való részvételét is igazolja. Köszönjük!
 

tovább >>>

2021. szeptember 1-től érvényes járványügyi eljárásrendünk

Kelt: 2021-09-01 09:42:09

Az EMMI 2020. augusztus 17-én kiadott Intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrend 2021. augusztus 25-én kiadott módosítása című protokollja alapján elkészült a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium intézményi ajánlása, amely a 2021/2022-es tanévvel lép érvénybe. Az intézkedési terv itt érhető el:

Intézményi járványügyi eljárásrend

tovább >>>

Határozat a 2021. évi szakszervezeti reprezentativitásról

Kelt: 2021-08-30 12:40:02

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 7. § (1) bekezdése, valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény hatálya alá tartozó munkáltatóknál működő szakszervezetek reprezentativitásának megállapításáról szóló 24/2011. (III.9.) Korm. rendelet alapján a Szegedi Tankerületi Központ illetékességi területén a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, illetve a Pedagógusok Szakszervezete Csongrád Megyei Szervezete nem minősül reprezentatívnak 2021. évi időponttal.

A bizottság 5/2021. (VIII.17.) számú határozata itt érhető el.

tovább >>>

Érettségire jelentkezés külsős diákok számára

Kelt: 2021-08-28 20:57:35

Saját tanulóinkon kívül azok a tanulói jogviszonnyal rendelkező, rendes érettségi vizsgát még nem tett diákok jelentkezhetnek iskolánkban az őszi vizsgaidőszakra, akiknek iskolája nem került kijelölésre vizsgahelyszínként. Az érettségi vizsgára a külső jelentkezőktől kérjük, hogy hozzák magukkal:

· a személyi azonosító iratuk és lakcímkártyájuk fénymásolatát,
· középiskolás bizonyítványuk minden eddigi befejezett évfolyamáról kiállított oldalának fénymásolatát,
· az iskolától beszerzett, a pedagógiai programban előírtak teljesítéséről szóló igazolást,
· az esetlegesen már meglévő érettségi eredményeiket igazoló iratokat.

A jelentkezés végső határideje a 2021. évi őszi vizsgákra vonatkozóan 2021. szeptember 6. A jelentkezést leadni az igazgatói iroda nyitvatartási idejében lehet.

tovább >>>

Kapcsolat

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.
OM azonosító: 029743
KK-azonosító: CA0101
Elérhetőségeink

Gyorslinkek

Hírek
Hírarchívum
Csengetési rend
Iskolai munkaterv
Könyvtárunk katalógusa
Rádió RMG
Pályázatok
Intézményvezetői pályázat_2016 (.pdf)
Menza
Termosz (szaklaboratórium)
mozaNapló
Bor Pál Fizikaverseny
Arany 200

Legújabb hírek

Beiskolázás - bemutatkoznak a tagozataink
2021-10-19 16:02:22
Díj a természettudományi centenáriumi pályázaton
2021-10-18 16:54:18
2021. október 15-től érvényes járványügyi ajánlás
2021-10-14 15:47:28
Iskolai étkezés, előfizetés, novemberi étlapok
2021-10-14 10:27:23
Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny
2021-10-10 09:29:23
Elsők között a szakmai kiválóság rangsorában
2021-10-07 15:59:42
Ezernyolcszáznegyvenkilenc október hatodika
2021-10-06 09:35:18
Klauzál Gábor Történelemverseny
2021-10-05 20:55:15
Radnótis dobogó az Ifjú tudósok között
2021-09-28 12:05:39
Iskolai étkezés, előfizetés, októberi étlapok
2021-09-24 16:23:39

Hivatkozások

Öregdiákok
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált tehetségpont lettünk!
Európai Tehetségpont
Szegedi Tudós Akadémia
Szeged Városi Kollégium honlapja
Határtalanul!
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Emberi Erőforrások Minisztériuma sux
Erasmus+