Előző
Következő
címer
Beiskolázás - gyakran ismételt kérdések

Kelt: 2020-11-27 11:28:27

Gimnáziumunk diákönkormányzata is elkészítette – iskolai közreműködéssel, valamint Valuska Sára tanárnő támogatásával - beiskolázási tájékoztató füzetét. Ebben a felvételi eljárással kapcsolatos leggyakrabban ismételt kérdésekre is válaszolnak, illetve további kérdéseket is fel lehet tenni a nyitó lapon a GYIK menü mellett. Tisztelt Szülők, kedves diákok! Kérjük tekintsék meg, tekintsétek meg diákszemmel is a beiskolázási lehetőségeinket, köszönjük!     Beiskolázás - GYIK - Diákönkormányzat

tovább >>>

Beiskolázási tájékoztató és tagozataink bemutatkozása

Kelt: 2020-11-27 11:08:01

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! A 2020. november 23-i nyílt napunk az online munkarend miatt elmaradt, ezért a beiskolázási tájékoztatónkat, a tagozataink bemutatását online formában tartottuk meg. A tagozatok kisfilmjeit a tanulóink készítették az érdeklődő diákoknak, az általános információkat a bemutatkozó oldalakon találják. Kérjük, keressenek elérhetőségeinken (rmgszeged@gmail.com; 62-548-936), lehetőség szerint minden kérdésre válaszolunk! Köszönjük megkeresésüket!

7.M (speciális matematika)

9.AJTP (Arany Tehetséggondozó)

9.A (matematika -fizika) 

9.A
(kémia)

bemutatkozás

bemutatkozás

bemutatkozás

bemutatkozás

kisfilm

kisfilm

kisfilm

kisfilm

9.B
(biológia) 

9.C
(angol)   

9.D
(humán)

9.D
(spanyol)

bemutatkozás

bemutatkozás

bemutatkozás

bemutatkozás

kisfilm

kisfilm

kisfilm

kisfilm

tovább >>>

Angol nyelvi tehetségkutató versenyünk kiírása

Kelt: 2020-11-27 10:32:19

Iskolánk a 2020-2021. tanévben is megrendezi a Tehetségkutató Angol Nyelvi Versenyt olyan 8. osztályos diákok számára, akik szívesen tanulják a nyelvet, és késztetést éreznek ahhoz, hogy meglévő tudásukat középiskolai tanulmányaik során tovább bővítsék. A verseny három fordulóból áll, az első forduló online kitöltését december 7-11. között várjuk. Az első fordulós versenyfeladat linkjét a szaktanárok fogják megadni a diákok számára. Várjuk a megoldásokat, kitöltőinknek sok sikert kívánunk!

A versenykiírás, a verseny menete, tudnivalói itt érhetők el.

tovább >>>

Meleg István Kémiaverseny - 2. forduló

Kelt: 2020-11-26 09:25:21

A XIX. Meleg István Kémiaverseny első fordulójának eredményei és megoldásai, valamint a 2. forduló feladatai az alábbi linkeken érhetők el. A 2. forduló megoldásainak beküldési határideje: az iskola címére feladott levél esetében (postabélyegző dátuma): 2020. december 10. (csütörtök); illetve a tanulók a titkárságon személyesen is leadhatják december 11-én délig.

Az idei versenyre (eddig) 52 hetedik osztályos és 41 nyolcadik osztályos tanuló nevezett. Amennyiben valaki ebben a fordulóban tud csatlakozni versenyünkhöz, még megteheti. Ebben az esetben kérjük, hogy az elküldött vagy leadott megoldásában a neve mellett adja meg email-címét, iskolájának nevét és települését, kémiatanára nevét valamint egy jeligét, amelyet az eredmények közlésénél használunk. Több versenyzőnket nem sikerült email-ben elérnünk, kérjük új és már regisztrált versenyzőinket, hogy pontos és működő e-mail-címet adjanak meg!

1. ford. eredmények           1.ford. megoldások (7)           1. ford. megoldások (8)
2. ford. feladatok (7)           Hetedikes valaszlap               2. ford. feladatok (8)

tovább >>>

Hulladékcsökkentési hét a Radnótiban

Kelt: 2020-11-20 17:15:49

A DÖK szervezésében a november 23-27. közötti héten iskolánk is bekapcsolódik az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaiba. A tematikus délutánok két irányból közelítik meg a környezettudatos szemlélet és a hulladékgazdálkodás kérdését: online előadásokba kapcsolódhatunk be, illetve kihívások teljesítésével ténylegesen is tehetünk egy lépést közösségünk környezetéért.

Az idei Hulladékcsökkentési hét kiemelt témája a “láthatatlan szemét”, vagyis a gyártási folyamatok során keletkező hatalmas mennyiségű hulladék, amelynek csökkentéséhez az első lépés a tudatos termékválasztás. Az iskolai programunk ebben a kérdéskörben is érdekes előadásokat tartogat.

tovább >>>

A felvételi eljárás rendje, fontosabb tudnivalói

Kelt: 2020-11-16 10:10:12

A tanulóknak 2020. december 4-ig a tanulói jelentkezési lap benyújtásával kell jelentkezniük az írásbeli vizsgákra. Ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, a későbbiekben az írásbelin túl az adott intézménybe is jelentkezni kell (2021. február 17-ig esedékes). Induló osztályainkról itt olvashatnak.

A december 4-ig beküldendő jelentkezési lapot abba a középiskolába kell a tanulónak benyújtania, ahol a központi írásbeli vizsgát meg kívánja írni. A tanuló maga dönti el, melyik vizsgaszervező intézménybe nyújtja be jelentkezési lapját, függetlenül attól, hogy a későbbiekben, a felvételi eljárás keretében melyik középfokú intézménybe kíván majd jelentkezni, és milyen jelentkezési sorrendet jelöl meg.

Az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező tanulóknak ajánlott a felvételi eljárás jelentkezési lapján is a Radnótit megjelölni, illetve itt megírni a felvételit, mert a szóbeli vizsga az előtte való napon intézményünkben lesz! A jelentkezési lap benyújtása mellett (december 4.) a pályázati csomagot is be kell nyújtani december 11-ig. A pályázatot - kedvezőbb feltételek mellett - önkormányzatok helyett az iskoláknak kell benyújtani! A megújult beiskolázási feltételekről, az AJTP középiskolai ösztöndíjról itt olvashatnak!

tovább >>>

Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny

Kelt: 2020-11-13 15:25:51

A vírushelyzet miatt rendhagyó módon május helyett csak novemberben rendezték meg a 2019-2020. tanévi Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny döntőjét. A jelentős időbeli csúszás miatt a döntőbe jutott 13 radnótis tanuló közül csak 4 vállalta a megmérettetést. Sikerrel, hiszen ebben az évben sem maradt érem nélkül csapatunk:

Matúz Balázs 10. B osztályos tanulónk ugyanis 3. helyezést ért el. Balázs egyúttal a logikai térképolvasás feladat különdíjasa is lett. Ugyancsak nagyszerűen szerepelt a tavalyi kilencedikesek között Németh Zita (10.C), aki az 5., és Matúz Marcell (10.B), aki a 6. helyet szerezte meg. A tavalyi tizedikesek versenyében Chrappan Eszter (11.C) a 15. helyezést érte el. A diákokat Szőllősyné Pálfi Melinda tanárnő és Szőllősy László tanár úr készítette fel.

tovább >>>

Pro Progressio-díjat vehetett át Schultz János tanár úr

Kelt: 2020-11-12 16:43:42

Az idén 12. alkalommal adták át a Pro Progressio alapítvány díjait. Az alapítvány tevékenységének középpontjában a tehetséggondozás és az innováció támogatása áll.

Az online díjátadó ünnepségen tanár úr kiemelte: "az ember a tanítványaitól tanulja a legtöbbet; a tanári szakmát, annak módszertani részét is nagyrészt a gyerekektől tanuljuk meg. Köszönöm minden egykori és jelenlegi radnótis diáknak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy jobb tanár, jobb ember legyek" – összegezte gondolatait Schultz János tanár úr. Gratulálunk az elismeréshez!

Képes beszámoló: https://szeged.hu/hirek/38050/schultz-janos-pro-progressio-dijat-kapott

tovább >>>

Az étkezés rendje, illetve decemberi befizetés

Kelt: 2020-11-10 16:44:29

Az NGSz közleménye szerint "ellentétes tájékoztatásig az intézményben lehet átvenni a Szolgáltató által biztosított műanyag dobozokban és táskában a megrendelt étkezéseket az intézménnyel jogviszonyban álló tanuló, illetve felnőtt étkezőknek." Átadás-átvételi időpont: 12 óra 30 perctől 14 óráig.

Amennyiben nem igénylik az étkezést, kérjük, mondják le az ETELKA Portál segítségével, vagy az NGSZ közétkeztetési ügyfélszolgálatán. Minden tárgynapot megelőző munkanap 9 óráig lehet lemondani a következő napi rendelést.

A digitális munkarenddel nem érintett osztályaink változatlan formában étkezhetnek, azonban ők is csak 12:30 - 14:00 között.
Itt érhető el az előfizetéshez a decemberi étlap és a diétás étlap. És a készpénzes befizetés hirdetménye.

tovább >>>

Szakköreink rendje egyelőre változatlan

Kelt: 2020-11-10 16:34:40

Az EMMI november 10-én kelt, a digitális munkarendre történő átállásról szóló rendelete értelmében az általános iskolák, illetve a hat- és nyolc-évfolyamos gimnáziumok ide értendő évfolyamai "további intézkedésig továbbra is jelenléti munkarendben tanulnak." Ezzel összefüggően a szakköreink változatlan formában megtartjuk.

tovább >>>

Szülői értekezletek és fogadóórák

Kelt: 2020-11-10 10:00:52

Tisztelt Szülők!
Az idei tanévi soron következő szülői értekezletünket és fogadóóránkat (november 16.) online formában hirdetjük meg. A szülői értekezlethez a csatlakozási lehetőségeket az osztályfőnökök fogják a szülőkhöz eljuttatni, illetve tanárainkat a honlapon található email-címeken és az eddig használt elérhetőségeiken keresztül is elérhetik. Reméljük, hamarosan ismét találkozhatunk személyesen, addig is köszönjük megértésüket!

tovább >>>

Az LII. Irinyi János Kémiaverseny eredményei

Kelt: 2020-11-10 08:29:17

Idén a verseny országos döntőjét -a vírushelyzet miatt- szeptemberre halasztották. Az írásbeli fordulót szeptember 10-én írták iskolájukban a diákok, a Debrecenbe tervezett gyakorlati fordulót törölték. Eredményt a hétvégén hirdettek.

Ismételten büszkék lehetünk diákjainkra, akik most is szépen szerepeltek. Kategóriájában Viczián Dániel (tavaly 9.A) 24.; Tömböly Ábel (9.A) 16.; Gyöngyösi Réka (9.A) 9.; Felső Levente (9.A) 7.; Nagy Olga (10.A) 21.; Rácz Huba Gergő (10.A) 15.; Árvai Ákos (10.A) 5. helyezést ért el. Gratulálunk mindannyiuknak! A diákok felkészülését Csúri Péter és Szivós Ádám tanár urak segítették.

tovább >>>

Rajtol a XIX. Meleg István Kémiaverseny

Kelt: 2020-11-05 12:21:45

Az általános iskolások részére idén 19. alkalommal hirdetjük meg a Meleg István Kémiaversenyt. Az ingyenes versenyre a nevezés az első forduló megoldásával együtt, az interneten keresztül történik az alábbi oldalakon:

7. osztály: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcB

8. osztály: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZe

Az űrlapok kitöltésének határideje: 2020. november 18. (szerda). További információk, tervezett időpontok a mellékelt versenykiírásban találhatóak. Jó versenyzést, hasznos időtöltést kívánnak a verseny szervezői! A versenyfelhívás itt érhető el.

tovább >>>

A Tudományos hét programja

Kelt: 2020-11-04 10:37:50

A járványhelyzettel összefüggően az idei Tudományos hét programja, eseményei digitális úton lesznek elérhetők. A részletekről az osztályfőnökök adnak bővebb tájékoztatást!

tovább >>>

Az Arany Dániel Matematikaverseny eredményei

Kelt: 2020-11-04 10:30:55

Jól szerepeltek iskolánk diákjai a 9-10. osztályos tanulók 2019/2020-as tanévi országos matematika tanulmányi versenyén. A döntőket a járvány miatt  szeptember elején rendezték meg. Eredmények az Arany Dániel matematika versenyen:

9. osztály, speciális matematika tagozat: 4. helyezést ért el és dicséretet kapott Fülöp Csilla (előző tanév szerint 9.M). Felkészítő tanárai Mike János és Schultz János.
10. osztály, speciális matematika tagozat: 1. díjas lett Koszta Benedek (10.M). Felkészítő tanárai Tigyi István és Vincze István.
10. osztály, nem speciális matematika tagozat: 1. díjas lett Szabó Eszter, 3. díjat kapott Beinschroth Ninett, dicséretet kapott Kovács Alex. (mindhárman 10.A), felkészítő tanáruk Schultz János.

tovább >>>

Sikeres szereplés a kutató diákok esszépályázatán

Kelt: 2020-10-19 09:47:41

Nyári határidővel lehetett benyújtani pályaműveket a Kutató Diákok Országos Szövetsége által meghirdetett XVIII. Tudományos  Esszépályázatra. Ezen a megmérettetésen Williams Hajna (12.M) 19  oldalas tanulmányával első helyezést ért el a humán- és társadalomtudományi szekcióban. Felkészülésében Gortva Tamás tanár úr segítette.

tovább >>>

Novemberi iskolai étkezés befizetése

Kelt: 2020-10-13 10:30:26

Kedves Menzások! Az intézményben történő készpénzes ebédbefizetés lehetősége a járványhelyzet miatt nem biztosítható. Készpénzes befizetés az NGSZ ügyfélszolgálati irodájában lehetséges az itt elérhető tájékoztató szerint. Ebédbefizetés online is lehetséges a https://etelkaportal.ngsz.hu oldalon.

A befizetéshez az étlapokat itt érhetik el: középiskolai normál étlap, diétás étlap november hónapra. Bruttó gyermek étkezési térítési díjak: ebéd: 452,12 Ft/adag; diétás ebéd: 679,45 Ft/adag.

tovább >>>

Eredményeink a Kenguru Matematika Tesztversenyen

Kelt: 2020-10-05 10:01:53

Kiválóan szerepeltek diákjaink a tavalyi tanévben meghirdetett, de már az idei tanév szeptemberében megrendezett Kenguru Nemzetközi Matematika Tesztverseny döntőjében. A versenyen évről évre több tízezer magyar anyanyelvű diák indul. Iskolánk tanulói közül a legjobb eredményeket a következő diákok érték el (tavalyi osztályukat feltüntetve):

matematika tagozatosak kategóriájában a 9. évfolyamon 3. hely: Szamkó Szabolcs (9.M); 6. hely Fülöp Csilla (9.M); 11. évfolyamon 3. hely: Hámori Janka (11.M); 10. hely Csóti Balázs (11.M). A nem tagozatos tanulók között 10. évfolyamon 4. hely: Kovács Alex (10.A); 11. hely Beinschroth Ninett (10.A). Az általános iskolások között 7. évfolyamon: 12. hely: Csupor Albert (7.M). Felkészítő tanárok: Mike János, Schultz János és Tigyi István.

tovább >>>

Megjelent az Arany János Program felhívása

Kelt: 2020-10-01 13:42:18

Megjelent az Arany János Tehetséggondozó Program pályázati felhívása. A pályázatok benyújtási határideje 2020. december 11. A programba történő jelentkezés feltételeit egyszerűsítették: a kedvezményezett járásokból további megszorítás nélkül jelentkezhetnek a tanulók, nem kell külön hátrányos helyzetet igazolni! Az ötezer fő alatti településekről ugyancsak további megkötés nélkül jelentkezhet, aki a jelentkezés időpontjában települési támogatásban részesül. A pontos feltételeket a pályázati kiírás tartalmazza.

Az Arany János Programmal, a felvételivel kapcsolatos további kérdésekkel keressék a 62/548-936-os titkársági telefonszámot. A pályázati kiírás és mellékletei itt érhetők el.

tovább >>>

Országos angol versenyeredmények

Kelt: 2020-10-01 08:58:39

A Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium által megrendezett Országos Angol Nyelvi Versenyen három tanulónk képviselte iskolánkat. Az elmúlt tanév kilencedik és tizedik évfolyamainak szervezett megméretésre közel 1000 diák nevezett. Iskolánk tanulói a következő helyezéseket érték el: Csiszár Barnabás (9.T) 11. helyezett; Zentai Péter (11.M) 17. helyezett; Kredics Levente (11.M) 21. helyezett. Tanulóinkat felkészítette: Huber Máté tanár úr.

tovább >>>

Kapcsolat

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.
OM azonosító: 029743
KK-azonosító: CA0101
Elérhetőségeink

Gyorslinkek

Hírek
Hírarchívum
Csengetési rend
Iskolai munkaterv
Könyvtárunk katalógusa
Rádió RMG
Pályázatok
Intézményvezetői pályázat_2016 (.pdf)
Menza
Termosz (szaklaboratórium)
mozaNapló
Bor Pál Fizikaverseny
Arany 200

Legújabb hírek

Beiskolázás - gyakran ismételt kérdések
2020-11-27 11:28:27
Beiskolázási tájékoztató és tagozataink bemutatkozása
2020-11-27 11:08:01
Angol nyelvi tehetségkutató versenyünk kiírása
2020-11-27 10:32:19
Meleg István Kémiaverseny - 2. forduló
2020-11-26 09:25:21
Hulladékcsökkentési hét a Radnótiban
2020-11-20 17:15:49
A felvételi eljárás rendje, fontosabb tudnivalói
2020-11-16 10:10:12
Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny
2020-11-13 15:25:51
Pro Progressio-díjat vehetett át Schultz János tanár úr
2020-11-12 16:43:42
Az étkezés rendje, illetve decemberi befizetés
2020-11-10 16:44:29
Szakköreink rendje egyelőre változatlan
2020-11-10 16:34:40

Hivatkozások

Öregdiákok
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált tehetségpont lettünk!
Európai Tehetségpont
Szegedi Tudós Akadémia
Szeged Városi Kollégium honlapja
Határtalanul!
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Emberi Erőforrások Minisztériuma sux
Erasmus+