Előző
Következő
címer
A szóbeli felvételi vizsgák beosztása

Kelt: 2020-02-21 11:26:49

A 2020. február 24-26. közötti szóbeli felvételi vizsgák beosztását a csatolt dokumentumokban olvashatják. A dokumentumok a hír címsorára vagy a „tovább”-ra kattintva jelennek meg. Szeretnénk jelezni, hogy a beosztást a péntek reggelig beérkezett jelentkezések alapján készítettük el (a postai kézbesítés elhúzódása esetén előfordulhat, hogy valaki még nem szerepel a listán). Ha nem találják gyermekük nevét a beosztásban, vagy kérdésük van a szóbeli vizsgákkal kapcsolatosan, kérjük, hívják iskolánk titkárságát a 62-548-936-os telefonszámon. A szóbeli vizsgákról egyéb értesítést nem küldünk!

Kérjük, hogy a vizsgázók hozzák magukkal a diákigazolványukat, az ellenőrzőjüket (és ha vannak, okleveleiket is)!

Kedves Diákok, tisztelt Szülők! Szeretettel várunk Bennetek, szeretettel várjuk Önöket! Kérjük, hogy a gördülékeny lebonyolítás érdekében kiírt vizsgakezdési időpont előtt 15 perccel szíveskedjenek megjelenni.

tovább >>>

Kobzán a dal magára vall

Kelt: 2020-02-21 09:22:48

Február 12-én rendeztük meg hagyományos táncházunkat, melyen a Bálint-nap alkalmából Balassi Bálint költészetére is emlékeztünk. A Népzenei Kamaraműhely Fábri Géza kobozművész, zeneszerző és tanár vezetésével lépett fel ez alkalomból radnótis táncházunk népes közönsége előtt.

A rendezvény szervezőinek nevében Fabulya Andrea köszöntötte a közönséget. Nagyné Leányvári Ágnes és Kinyóné Kecskés Orsolya tanárnők segítették a rendhagyó táncháti alkalom sikerét, melyen az ünnepi Balassi-koncertet moldvai táncház követte.

tovább >>>

Biológia tagozatosaink sikere a diákkutatók konferenciáján

Kelt: 2020-02-17 16:49:54

A XX. Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciáján (TUDOK) kiemelkedően szerepeltek diákjaink. Gyémánt Dóra Alexandra és Varga Alexander István (10.B) iskolánk idei iGEM csapatának algavirágzással kapcsolatos kutatásait mutatták be a tematikus válogatón, ahol munkájukat a zsűri beszavazta az április döntőbe is. Eredményességükben komoly szerepet játszott az előadásukat követő vita, ahol felnőtt kutatók előtt is sikerrel védték meg eredményeiket. A kutatás jórészt iskolánk TERMOSZ Laborjában zajlott, Borbola Andrea tanárnő és Bán Sándor tanár úr mentorálásával.
Kiemelkedően szerepelt Hegyi Anna 12.B osztályos tanulónk is, aki munkáját az SZBK-ban végezte Deli Mária professzor asszony kutatócsoportjához csatlakozva.

tovább >>>

A Bolyai Matematika Csapatverseny körzeti fordulója

Kelt: 2020-02-17 16:24:34

A Bolyai Matematika Csapatverseny körzeti fordulójában szép eredményeket értek el iskolánk diákjai. Négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Erdély iskoláinak csapatai között indulva a következő eredményeket érték el tanulóink:

9. osztály: első helyezett lett, és az országos döntőbe jutott a 9.M osztály diákjaiból (Bakos Eszter, Fülöp Csilla, Szittyai Anna, Szamkó Szabolcs) álló csapat. Felkészítők: Mike János és Schultz János tanár úr. Második helyezett lett a 9.A osztály diákjaiból (Ander Leon, Nemes Kornél, Pulics Martin, Waldhauser Miklós) álló csapat. Felkészítő: Fronebl Mária tanárnő.
10. osztály: második helyezett lett a 10.A osztály diákjaiból (Beinschroth Ninett, Szabó Eszter, Kovács Alex, Harmat Máté) álló csapat.
Felkészítő: Schultz János tanár úr.
11. osztály: második helyezett lett a 11.M osztály diákjaiból (Imreh Júlia, Horváth Anikó, Németh Ábel, Török Gergő) álló csapat.
Felkészítők: Tigyi István és Schultz János.

tovább >>>

Alapítványi bál - 2020

Kelt: 2020-02-13 18:38:33

Szeretettel várjuk Önöket a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és a Radnóti Oktatási Alapítvány báljára 2020. március 14-én, szombaton este 18:30-kor az Ifjúsági Házba (6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.). A bál műsorát a Ladybird Stúdió és a Táltos Team mellett iskolánk tanulóinak produkciója színesíti. A megrendelt belépők átvehetők iskolánk gazdasági irodáján (munkaidőben).

2020_marcius_14_Alapitvanyunk_Bali_Meghivoja

tovább >>>

Kiemelkedő eredmény a diákolimpiai válogatón

Kelt: 2020-02-13 18:09:47

Iskolánk 11.M osztályos tanulója, Hámori Janka az EGMO 2. válogató versenyét 100%-os eredménnyel teljesítette. Összesítésben a két válogató alapján első helyen került be az EGMO (Európai Leány Matematikai Diákolimpia) magyar csapatába. 

Iskolánk másik két tanulója, Beinschroth Ninett és Szabó Eszter (10.A osztályos tanulók) ugyancsak kiváló teljesítményt nyújtottak és csak kevéssel maradtak el a magyar csapatba való bekerüléstől. Az idei EGMO (European Girls’ Mathematical Olympiad) helyszíne a hollandiai, a verseny szempontjából dallamos nevű Egmond aan Zee városa lesz. Tanulóinkat felkészítette: Schultz János és Tigyi István tanár úr.

tovább >>>

Iskolai pályázat logó tervezésére

Kelt: 2020-02-11 18:58:35

Te is úgy gondolod, hogy egy nagyszerű fesztivál megérdemli, hogy legyen egy olyan logója, amely ötletes, kifejező, dekoratív? Ha igen, akkor légy te az, aki megtervezi iskolánk kulturális fesztiváljának logóját!

Beadási határidő: március 15. Az első 3 helyezettet díjazzuk:
1. hely  12.000 Ft; 2. hely  10.000 Ft; 3. hely    8.000 Ft.
A jutalmad utalvány formájában veheted át.

Hogyan küldd be a pályamunkád? A grafikát digitálisan mentsd el, majd JPG-formátumban a tervet küldd el a pályázati felhívásban közzétett emailcímekre. A felhívást itt érheted el.

tovább >>>

A Meleg István Kémiaversenyünk végeredménye

Kelt: 2020-02-11 17:17:06

Idén 18. alkalommal rendeztük meg - gimnáziumunk volt tanárára, Meleg Istvánra is emlékezve - általános iskolások számára hirdetett kémiaversenyünket. Február 8-án, szombaton került sor a verseny döntőjére, ahol a meghívott 25 versenyzőnek másfél óra állt rendelkezésére, hogy a feladatokat megoldják. Ezt követően kísérleteket mutattunk be a résztvevőknek iskolánk volt diákjának, Muráth Szabolcsnak a közreműködésével.

Az eredmények kihirdetését követően évfolyamonként az első három helyezett könyvjutalmát a Meleg István Alapítvány a Kémia Oktatásáért kuratóriumi elnöke, dr. Bari Ferenc professzor, valamint iskolánk igazgatója, dr. Nagy Anett és Prókai Szilveszter kémiatanár adták át. A verseny megrendezését az alapítvány mellett a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád Megyei Csoportja is támogatta. A verseny összesített eredménye, feladatai és megoldókulcsai a mellékelt dokumentumokban érhetők el. Gratulálunk minden döntősnek!

tovább >>>

Első és második helyezés a városi angol versenyen

Kelt: 2020-02-11 12:43:10

Hetedikeseink szépen szerepeltek a Tisza-parti Általános Iskola által szervezett Városi Angol Versenyen: első helyezést ért el Rózsa Zsombor (7.M); második helyezett lett: Szögi Erik (7.M). Tanulóinkat felkészítette: Huber Máté tanár úr. Gratulálunk!

A február 5-én megrendezett verseny eredményeit az alábbi linken részletesen is olvashatják:
http://www.tiszaparti.hu/index.php/2020/02/05/angolverseny/

tovább >>>

Kedves Menzások!

Kelt: 2020-02-10 14:36:33

Az intézményben történő ebédbefizetés időpontja 2020. március  hónapra:

             2020. február 13.  (csütörtök) 7:30 - 14:40 óráig

tovább >>>

Kiemelkedő eredmények az OKTV első fordulójában

Kelt: 2020-02-07 16:08:19

Hagyományosan jól szerepeltek tanulóink az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek első fordulójában. A diákok és tanáraik odaadó munkájának eredményeként 118 tanuló jutott tovább a következő fordulóba (lebonyolítástól függően esetenként már a döntőbe).

A továbbjutó tanulók 18 kategóriában, 14 tantárgyból értek el kiemelkedő eredményeket. Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

tovább >>>

Angol nyelvi versenyünk végeredménye

Kelt: 2020-02-07 16:04:05

Az idén is megrendeztük a nagy érdeklődésre számot tartó tehetségkutató angol nyelvi versenyünket. A héten lezajlott harmadik, döntő fordulóban alakult ki a végleges eredmény. Az I-III. helyeken az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjai végeztek.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak! A döntőbe jutott tanulók részletes eredményeit itt olvashatják!

tovább >>>

Tehetségkutató matematikaversenyünk végeredménye

Kelt: 2020-02-06 09:00:32

Iskolánk ebben a tanévben is tehetségkutató matematikaversenyt hirdetett hatodik osztályos tanulóknak. Az idei tehetségkutató versenyünk végeredménye a következőképpen alakult:

I. helyezettek: Juhász Emma; Balassa János. II. helyezést ért el: Vígh Zalán. III. helyezettek: Imreh Dávid; Baráth Borbála és Holczer Kenéz.
Valamint dicséretben részesültek: Miszori Gergő; Bencsik Ambrus; Szin Jázmin és Ferenc Szabolcs.

tovább >>>

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

Kelt: 2020-02-06 08:42:13

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny megyei döntőjében Szepesi Dorina 10. A osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Dr. Tóthné Wolf Anna.

A verseny részletes eredményei: https://www.szentesimozaik.hu/2020/01/16/a-jo-helyesiras

tovább >>>

Pályázat a gimnáziumunk vezetőhelyettesi beosztására

Kelt: 2020-02-03 16:47:13

A Szegedi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony. Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő.
A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozott időre, 2020.03.16-2024.08.15-ig szól. A munkavégzés helye: Csongrád megye, 6720 Szeged, Tisza Lajos körút 6-8.

A kiírás részletei: https://kozigallas.gov.hu/

tovább >>>

Angol tehetségkutató versenyünk döntője következik

Kelt: 2020-02-03 11:50:34

Az Angol Tehetségkutató Nyelvi Versenyünk második fordulójának eredménye itt olvasható. A harmadik, döntő fordulóba az első 13 legtöbb pontot elért diákot várjuk, iskolájuknak e-mailes értesítést is küldünk.

A harmadik, szóbeli fordulót 2020. február 5-én, szerdán 15 órától tartjuk. Gratulálunk minden résztvevő diáknak és felkészítő tanáraiknak!

tovább >>>

Season of mists and mellow fruitfulness

Kelt: 2020-01-30 17:51:23

Az Autumn in the English Speaking Countries országos levelezőversenyen első helyezést ért el a Béres Blanka és Király Liliána (10.D) alkotta csapatunk. A csapatversenyen országismereti feladatokon és egy projektmunkán keresztül az angolul beszélő országok őszi ünnepeit, szokásait dolgozták fel a versenyzők. A csapat felkészülését támogatta Ruszkai Andrea tanárnő.

tovább >>>

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság díja

Kelt: 2020-01-30 17:00:24

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Szépírói Tagozata és a Faludy György Irodalmi Műhely "Szárnypróbálgatók - 2020" című pályázatán Kónya Zsuzsanna (11.D) verseiért ezüst minősítést kapott a líra kategóriában. A zsűri elnöke Baranyi Ferenc, Kossuth- és József Attila-díjas költő volt, de a zsűrinek tagja volt Góg János, Juhász Gyula-díjas költő is. Kónya Zsuzsanna egyik versét itt olvashatják.

tovább >>>

A gimnáziumunkban megírt felvételi vizsgák eredményei

Kelt: 2020-01-22 14:14:46

Kedves Szülők, Diákok! A csatolt dokumentumban a gimnáziumunkban megírt dolgozatok összesített eredményeit olvashatják. Az eredmények értékelésében segítünk a január 27-ei, hétfői megtekintés során, illetve az ezt követő nyílt napunkon, a 16:30-kor kezdődő igazgatói tájékoztatón is!

Az eredményeket összesítő dokumentum ide kattintva érhető el. A csatolt dokumentum két táblázatot tartalmaz (a tábla alján évfolyam szerint lehet váltani kategóriát).

tovább >>>

Meleg István Kémiaverseny - a 3. forduló eredménye

Kelt: 2020-01-22 13:54:45

A január 11-én megrendezésre került középdöntő résztvevőinek munkáját értékeltük. A döntőbe a hetedikesek közül a legjobb 10, míg a nyolcadik osztályosok közül a legeredményesebb 15 versenyző jutott. A forduló eredménye és a középdöntő feladatsora, megoldása a mellékelt állományokban található.

A döntő időpontja: 2020. február 8-a, szombat, 10:00. (Érdemes ~10 perccel hamarabb érkezni.) Helyszín: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. Az írásbeli feladatsor megoldása (90 perc) után a résztvevők érdekes kísérleteket nézhetnek meg meg iskolánk kémia előadójában.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 1/2 2 és 2 között. A versenyre a tanulók hozzanak számológépet és tollat, valamint hozzák magukkal a kitöltött és szülő által aláírt adatvédelmi nyilatkozatukat is. (Ezt a középdöntőn kapták meg a tanulók.) Periódusos rendszerről, üdítőről és harapnivalóról mi gondoskodunk. Minden döntőbe jutott tanulónak gratulálunk, jó felkészülést és további eredményes versenyzést kívánunk!

tovább >>>

Kapcsolat

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.
OM azonosító: 029743
KK-azonosító: CA0101
Elérhetőségeink

Gyorslinkek

Hírek
Hírarchívum
Csengetési rend
Iskolai munkaterv
Könyvtárunk katalógusa
Rádió RMG
Pályázatok
Intézményvezetői pályázat_2016 (.pdf)
Menza
Termosz (szaklaboratórium)
mozaNapló
Bor Pál Fizikaverseny
Arany 200

Legújabb hírek

A szóbeli felvételi vizsgák beosztása
2020-02-21 11:26:49
Kobzán a dal magára vall
2020-02-21 09:22:48
Biológia tagozatosaink sikere a diákkutatók konferenciáján
2020-02-17 16:49:54
A Bolyai Matematika Csapatverseny körzeti fordulója
2020-02-17 16:24:34
Alapítványi bál - 2020
2020-02-13 18:38:33
Kiemelkedő eredmény a diákolimpiai válogatón
2020-02-13 18:09:47
Iskolai pályázat logó tervezésére
2020-02-11 18:58:35
A Meleg István Kémiaversenyünk végeredménye
2020-02-11 17:17:06
Első és második helyezés a városi angol versenyen
2020-02-11 12:43:10
Kedves Menzások!
2020-02-10 14:36:33

Hivatkozások

Öregdiákok
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált tehetségpont lettünk!
Európai Tehetségpont
Szegedi Tudós Akadémia
Szeged Városi Kollégium honlapja
Határtalanul!
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Emberi Erőforrások Minisztériuma sux
Erasmus+