Előző
Következő
címer
Német nyelvű radnótis előadás a természetről

Kelt: 2021-04-19 08:22:09

A Deutsche Telekom IT Solutions és a Szegedi Tudományegyetem Germán Filológiai Intézete középiskolásoknak hirdetett háromfordulós Sprichst du Deutsch? német nyelvi versenyére a Deutsch Karriere Erfolg kampány keretén belül 5 megye 22 iskolájából közel 100 diák nevezett.

A 30 fős online döntőbe Duzmath Brigitta (10.M) is meghívást kapott, ahol szabadon választott témájában tízperces német nyelvű előadást tartott a természet és az ember kapcsolatáról. Brigitta a rangos döntőben a legjobb 10 közé került, ahol elsősorban végzős diákok szerepeltek. Felkészítő: Engi Balázs tanár úr.

tovább >>>

Iskolaújságunk szerkesztőségének kisfilmje

Kelt: 2021-04-13 08:09:23

A magyar költészet napja alkalmából egy kisfilmmel készültek iskolaújságunk szerkesztői. A filmben Pilinszky János verseit helyezték középpontba, hiszen 2021-ben ünnepeljük születésének 100., illetve halálának 40. évfordulóját. A történet Pilinszky-versek füzéréből készült, melyeket az ötletelő csapat választott ki és szerkesztett "időrendbe".

A film az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=EpeFGIiCV0I

A film szereplői: Csala Hanga (10.A) és Tóth-Godó Benedek (9.D). Vágó, operatőr: Katona Márk (9.A). Rendező: Kónya Zsuzsanna (12.D). Köszönjük Jójárt Emese (10.A), Kismárton Gábor (9.D), Molnár Írisz (8.M), Pászti Milán (9.T) és Topor Nikol (10.D) segítségét!

tovább >>>

A 2020/2021-es tanév OKTV-döntőinek összesítője

Kelt: 2021-04-12 06:57:17

Ebben a tanévben 13 tanulmányi kategóriában 10 tantárgyból - 22 tanárunk közvetlen támogatásával - 32 tanulónk jutott döntőbe az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. 7 tanulónk végzett az első tíz hely valamelyikén, ebből öt dobogósunk volt:

Koszta Benedek (11.M) földrajzból első - felkészítő tanárai: Szőllősyné Pálfi Melinda és Szőllősy László;
Kóta Kata (12.B) biológiából második (felkészítő tanára: Seres Ádám Zoltán);
Kóta Kata (12.B) kémiából ugyancsak második (felkészítő tanára: Csúri Péter), valamint
Gyuris Csaba (12.C) földrajzból harmadik (
felkészítő tanára: Szőllősyné Pálfi Melinda) és
Pintér Viktória Anna (12.B) biológiából harmadik
helyezést ért el (felkészítő tanára: Gál Viktória).

Az első tízben végzett még  Hámori Janka (12.M, matematika 4. hely, felkészítő tanárai: Schultz János és Tigyi István), valamint Koszta Benedek (11.M; fizika 6. hely, felkészítő tanárai: Somogyi Anikó és Vincze István). Gratulálunk valamennyi döntősünknek és felkészítőiknek! A részletes eredmények, valamennyi döntőbe jutott tanulónk eredménye itt érhető el.

tovább >>>

Radnótis sikerek a XXXV. Földtudományi OTDK-n

Kelt: 2021-04-10 07:44:19

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács földtudományi szekciójában a középiskolások versenyén arany minősítést kapott Koszta Benedek az Új vizes élőhely az utak találkozásánál című dolgozatával (11.M), valamint Gyuris Csaba (12.C) és Szőllősy András (12.M) a Lakóhelyünk időjárási viszonyainak változása című dolgozatával.

Felkészítő: Szőllősyné Pálfi Melinda tanárnő és Szőllősy László tanár úr. Ezúton is szeretnénk megköszönni Dr. Gulyás Ágnes, Dr. Barta Károly és Dr. Gál Tamás szakmai segítségét!

tovább >>>

Dr. Regdon Ibolya tanárnő kitüntető elismerése

Kelt: 2021-04-09 07:37:16

Idén 14. alkalommal adták át a MOL MesterM Díjakat. Ebben az évben ismét szerepel radnótis tanár a kitüntetettek között: Dr. Regdon Ibolya kémiatanárnő kapta meg a rangos elismerést! A díj azoknak az áldozatkész tanároknak a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, emellett nem csak szakmailag, de emberileg is tanítványaik példaképei.

A pedagógusokat saját tanítványaik jelölhetik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz. A díjátadóra az alapítvány egy-egy portréfilmet készít, a tanárnőről készült kisfilm itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=zGVg4uoooks

tovább >>>

1% felajánlások

Kelt: 2021-04-08 11:56:48

Az adóbevallások elkészítésekor ebben az évben is lehetőségünk nyílik arra, hogy adónk egy-egy százalékával rendelkezzünk. A Radnóti Oktatási Alapítvány és a Radnóti Sport Alapítvány idén is hálásan fogadja a személyi jövedelemadóból származó felajánlásokat.

A Radnóti Oktatási Alapítvány adószáma:  19084949-1-06.
A Radnóti Sport Alapítvány adószáma:  19084932-1-06
Rendelkező nyilatkozat itt tölthető le.

Alapítványaink a felajánlásokat a Radnóti Gimnázium kiemelt célkitűzéseinek támogatására használják fel, elsősorban az oktatás eszközrendszerének és technikai feltételeinek fejlesztésére, tehetséggondozásra, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a gimnáziumunk közösségi életében is példamutató diákok támogatására, szociális ösztöndíjak és támogatások odaítélésére. Felajánlásaikat iskolánk tanárainak és diákjainak nevében hálásan köszönjük!

tovább >>>

Az iskolai étkezés áprilisi rendje

Kelt: 2021-03-26 13:25:30

A digitális munkarend idején az eddigi étkezési rend folytatódik. A megrendelt ebédet a Gábor Dénes Szakgimnáziumban lehet átvenni (6724 Szeged, Mars tér 14.). Az ebéd ételhordóban vihető el minden munkanap 12 óra 30 perctől 14 óráig. Az iskolai konyhára a Bakay Nándor utca felől lehet bemenni, a szakgimnázium főbejárata nem átjárható. Az átvétel a vírushelyzet miatt szabadtéren történik.

A készpénzes befizetés, illetve az aktuális étlap a csatolt dokumentumokban érhető el. A dokumentumok a hír címsorára vagy a "tovább"-ra történő kattintással érhetők el.

tovább >>>

Íjász országos bajnok lett Ónodi Boglárka

Kelt: 2021-03-24 11:02:13

Az aktuális versenyidőszakban kiemelkedő eredményeket ért el Ónodi Boglárka (12.C). Bogi több éve versenyez országos és nemzetközi szinten, legutóbbi eredményei így alakultak:

WA Pályaíjász Egyéni Országos Bajnokság I. helyezés (2020); Budapest Pályaíjász Egyéni Bajnokság I. helyezés (2020); IInd Central European Cup: IV. helyezés (2020); IFFA Teremíjász Országos Bajnokság I. helyezés (2020), valamint legutóbbi versenyén WA Teremíjász Országos Bajnokságon ismét magyar bajnoki címet szerzett (2021. március).

tovább >>>

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

Kelt: 2021-03-23 15:05:42

A tavalyi megyei dobogós helyezést követően ebben a tanévben Szepesi Dorina 11. A osztályos tanuló a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium, valamint az Emberi Erőforrás Minisztérium Támogatásával megrendezett Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen idén is eredményesen szerepelt: a megyei fordulójának 2. helyezettjeként a Kárpát-medencei verseny döntőjébe jutott. Felkészítő: Dr. Tóthné Wolf Anna tanárnő.

tovább >>>

Szép magyar beszéd

Kelt: 2021-03-14 08:15:31

Az EMMI által támogatott és a Kazinczy-díj Alapítvány szervezésében rendezték meg a Szép Magyar Beszéd verseny megyei döntőit. Zentai Péter (11.M) a szabadon választott, valamint a kötelezően előírt szöveg értő, tiszta olvasását követően a győri országos döntőbe jutott, melyet az idén már 55. alkalommal rendeznek meg. Felkészítő: Vancsó Marianna tanárnő.
A verseny oldala, további hírei: http://kazinczy-alapitvany.hu/felhivas

tovább >>>

Eredmények a Savaria Történelemversenyen

Kelt: 2021-03-12 15:52:33

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központja 22. alkalommal rendezi meg a Savaria Országos Történelemversenyt. A 9-10. évfolyamos diákok számára kiírt megyei döntőben több kiemelkedő radnótis eredmény is született.

A 9. osztályosok mezőnyében Ari Roland és Petróczi István Márton - mindketten 9.D, valamint Bősze Boldizsár - 9.B (felkészítők: Csősz Róbert tanár úr és Vancsó Marianna tanárnő); míg  a 10. osztályosok között Lászlóffy Luca Hanna, Burkus Barnabás, Szeberényi Kristóf és Kempf Emese (valamennyien 10.D) ugyancsak az országos döntőbe jutottak (felkészítő: Csősz Róbert tanár úr).

További részletek: Savaria Történelemverseny - döntő

tovább >>>

Az iskolai étkezés márciusi rendje

Kelt: 2021-03-04 15:13:16

A digitális munkarend idején a megrendelt ebédet a Gábor Dénes Szakgimnáziumban lehet átvenni (6724 Szeged, Mars tér 14.). Az étkezés rendkívül étlap alapján történik. Az ebéd ételhordóban vihető el minden munkanap 12 óra 30 perctől 14 óráig, az iskolai konyhára csak a Bakay Nándor utca felől lehet bemenni, az iskola főbejárata nem átjárható. Az átvétel a vírushelyzet miatt szabadtéren történik.

Az étkezés, valamint új előfizetések megrendelése a hír végén mellékelt tájékoztató szerint történik. Esetleges lemondás az ETELKA Portálon vagy e-mailben a kozetkeztetes@ngsz.hu e-mail címen, valamint telefonon (a 62/561-960-as számon) hétfőtől csütörtökig 7:00-17:00 óráig, pénteken 8:00-13:00 óráig lehetséges.  A következő napi rendelést lemondani minden tárgynapot megelőző munkanap 9 óráig lehet.

   Továbbétkezés tájékoztató anyagai itt érhetők el.           Rendkívüli étlap március 16-19.

tovább >>>

Országos első a bolyais csapatunk

Kelt: 2021-03-04 09:01:11

A Bolyai Csapatversenyeken idén is több nagyszerű eredményt értek el tanulóink. 48 diákunk kapott megyei díjat az idei kiírás során. Közülük legkiválóbban ebben a tanévben a 11. osztályos matematikus csapat szerepelt: a verseny országos döntőjében első helyezést értek el iskolánk 11.A osztályos tanulói: Beinschroth Ninett, Harmat Máté, Kovács Alex és Szabó Eszter. Felkészítő: Schultz János tanár úr.

tovább >>>

Megjelent a RadnótiSokk friss online lapszáma

Kelt: 2021-03-02 11:25:53

Kedves Olvasók!

Megjelent a RadnótiSokk iskolaújságunk legújabb száma! A vírushelyzet miatt ismét online változatban jelentkezünk. Reméljük, télbúcsúztató számunk elbocsátó üzenetét az ékes nevű Pandémia is elérti, s beteljesednek költőnk szavai: nézd csak, az iskola itt, nyitja bezárt kapuit! Hamarosan jelentkezünk a tavaszhozó lapszámunkkal, addig is jó olvasást kívánunk mindenkinek!
Köszönjük a segítő diákok és tanárok áldozatos munkáját! A szerkesztőség

https://flipbookpdf.net/web/site/457346

tovább >>>

Elkészültek az ideiglenes felvételi rangsoraink

Kelt: 2021-02-26 13:42:24

Az ideiglenes felvételi rangsort – tagozatokra bontva – az alábbi dokumentumokban olvashatják.

A jelentkezők közül sokan több tagozatra (osztályba) is jelentkeztek. Továbbá ebben a jegyzékben még azok is szerepelnek, akik egyszerre több iskolába jelentkeztek. Így – mint minden évben – az idén is lesznek olyanok, akik jelenleg több rangsorban is szerepelnek, végül azonban csak egy helyre nyernek felvételt, és ezzel mások rendre előreugranak egy-egy helyet. Ha például egy 30 fővel meghirdetett tagozat esetén valakit a rangsorban most a 42. helyre soroltunk, akkor várhatóan lesznek olyan - most még előtte álló - diákok, akik egy másik tagozatunkra, esetleg egy másik intézménybe is felvételt nyertek. Így a 42. hely valójában sikeres felvételt eredményezhet. A rangsorban bekövetkező „mozgás” mértéke nagyban függ az adott év írásbeli átlagától is, de a jelentkezettek létszáma és a tagozat többévi átlaga is mérvadó lehet. Ezért tájékoztató jelleggel csatolunk egy összesítő táblázatot, amely mutatja, hogy az elmúlt években körülbelül hányadik helyen lehetett bejutni egy-egy tagozatra.

Tisztelt Szülők! Készséggel állunk rendelkezésükre a 62-548-936-os telefonszámon, ha kérdésük van, várjuk megkeresésüket! Mindenképpen javasoljuk, hogy a sorrend megállapításánál alapvetően a tanuló választását vegyék figyelembe! Köszönjük!

 0401_Mat_Fiz

 0402_Kémia

 0403_Biológia

 0404_Angol

 0405_Spanyol

 0406_Humán

 0507_AJTP

 0608_SpecMat

                          Korábbi évek összesített pontszámai és bejutó helyei

tovább >>>

A szóbeli felvételi vizsgák beosztása

Kelt: 2021-02-19 15:54:14

A 2021. február 23-25. közötti szóbeli felvételi vizsgák beosztását az alábbi dokumentumokban olvashatják. A diákok számára a porta mellett folyamatos információs pultot működtetünk, ahol minden kérdésre, a szóbeli helyszínére stb. vonatkozóan segítséget nyújtunk! Kérjük, hogy a gördülékeny lebonyolítás érdekében kiírt vizsgakezdési időpont előtt csak 10-15 perccel korábban érkezzenek a tanulók, ezzel is kerüljük a folyosói torlódást! Köszönjük megértésüket, köszönjük a felvételi eljárás támogatását!

Kedves Diákok! Szeretettel várunk Benneteket! A szóbeli vizsgákra kérjük, hogy a hozzátok magatokkal a diákigazolványt, az ellenőrzőt (akinek van), illetve ha vannak, okleveleiteket is! Az intézményi járványügyi eljárásrendünk alapján a szóbeli felvételi során a szájat és orrot eltakaró maszk viselésére kérünk minden tanulót!
Kedves Szülők! A járványhelyzet miatt ezúttal nem kísérhetik fel a tanulókat az épületbe, kérjük szíves megértésüket! Köszönjük!

6_evfolyamos_beosztas                                              9_osztalyba_jelentkezok

tovább >>>

Királyi kérdések, előkelő helyezés

Kelt: 2021-02-18 11:42:40

Az Angyal Fanni, Fuder Péter, Molnár-Szirtesi Regő, Riesing Borka (valamennyien 9.M) alkotta négyfős csapatunk 10. helyezést ért el a The Royal Family országos angol nyelvi projektversenyen. Felkészítő: Ruszkai Andrea tanárnő.

tovább >>>

Megjelent a legjobbiskola.hu idei középiskolai rangsora

Kelt: 2021-02-17 11:02:24

Megjelent a legjobbiskola oldalán az idei középiskolai rangsor, melyben ezúttal is kiemelkedő eredményekkel szerepel gimnáziumunk. Az évről évre stabilan teljesítő iskolák rangsorában a Radnóti országos első. Minden szempont szerint, valamennyi összevetésben az első huszonöt intézmény között szerepel iskolánk: a hat évfolyamos képzés rangsorában 10., a négy évfolyamos képzés szerint 25.

Emögött olyan eredmények húzódnak meg, mint az emelt érettségi országos összevetésében elért első hely biológiából, második hely matematikából vagy a földrajz hetedik helye. De az első huszonöt között szerepel iskolánk a további érettségi eredmények szerinti rangsorokban: a magyar,  történelem, fizika, informatika, angol, német és a spanyol nyelv tantárgyak, tehát valamennyi kötelező érettségi tantárgy esetében is.

tovább >>>

A jelentkezés további menete, szóbeli vizsgák beosztása

Kelt: 2021-02-15 12:26:35

A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. A felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan is kezdeményezheti hat évfolyamos gimnáziumba, valamint hat vagy nyolc évfolyamos gimnáziumból történő jelentkezéskor.

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő felületén kell előállítani, majd kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba (határidő: február 19.).

Február 19-én (várhatóan 15 óráig) itt, az iskolai honlapon közzétesszük a február 23-án, 24-én és 25-én megtartandó szóbeli felvételi vizsgák beosztását. Kérjük, kövessék honlapunk felvételivel kapcsolatos híreit!

További tudnivalók, a jelentkezés módja, feltételei, az egyéni adatlap itt érhető el: https://www.oktatas.hu/kozepfoku_felv

tovább >>>

A Meleg István Kémiaverseny végeredménye

Kelt: 2021-02-15 12:15:14

Idén 19. alkalommal rendeztük meg - gimnáziumunk volt tanárára, Meleg Istvánra is emlékezve - általános iskolások számára hirdetett kémiaversenyünket. Február 13-án, szombaton került sor a verseny döntőjére, ahol a bejutott 30 versenyzőnek másfél óra állt rendelkezésére, hogy a feladatokat megoldják. A járványügyi helyzet miatt idén elmaradt szokásos, kísérleteket bemutató előadásunk.

Az eredmények kihirdetésére idén évfolyamonként került sor. Az emléklapokat, okleveleket és az első négy-négy helyezett könyvjutalmát a Meleg István Alapítvány a Kémia Oktatásáért alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Bari Ferenc professzor, iskolánk igazgatója, dr. Nagy Anett, valamint iskolánk nyugalmazott kémiatanára, Prókai Szilveszter adta át. A verseny megrendezését a Meleg István Alapítvány és a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád Megyei Csoportja támogatta.

Itt érhető el a verseny összesített eredménye, feladatai (7. osztály; 8. osztály) és a megoldókulcsok (7. osztály; 8. osztály). Jövőre is szeretettel várjuk a kémia iránt érdeklődő diákokat!

tovább >>>

Kapcsolat

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.
OM azonosító: 029743
KK-azonosító: CA0101
Elérhetőségeink

Gyorslinkek

Hírek
Hírarchívum
Csengetési rend
Iskolai munkaterv
Könyvtárunk katalógusa
Rádió RMG
Pályázatok
Intézményvezetői pályázat_2016 (.pdf)
Menza
Termosz (szaklaboratórium)
mozaNapló
Bor Pál Fizikaverseny
Arany 200

Legújabb hírek

Német nyelvű radnótis előadás a természetről
2021-04-19 08:22:09
Iskolaújságunk szerkesztőségének kisfilmje
2021-04-13 08:09:23
A 2020/2021-es tanév OKTV-döntőinek összesítője
2021-04-12 06:57:17
Radnótis sikerek a XXXV. Földtudományi OTDK-n
2021-04-10 07:44:19
Dr. Regdon Ibolya tanárnő kitüntető elismerése
2021-04-09 07:37:16
1% felajánlások
2021-04-08 11:56:48
Az iskolai étkezés áprilisi rendje
2021-03-26 13:25:30
Íjász országos bajnok lett Ónodi Boglárka
2021-03-24 11:02:13
Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny
2021-03-23 15:05:42
Szép magyar beszéd
2021-03-14 08:15:31

Hivatkozások

Öregdiákok
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált tehetségpont lettünk!
Európai Tehetségpont
Szegedi Tudós Akadémia
Szeged Városi Kollégium honlapja
Határtalanul!
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Emberi Erőforrások Minisztériuma sux
Erasmus+