Előző
Következő
címer

Egyéb

Dobogós helyezés a média OKTV-n

Harmadik helyen végzett az Arany János Tehetséggondozó Program végzős diákja, Dávid Eszter a mozgóképkultúra és médiaismeret OKTV-n. A versenyen nagyszerűen szerepelt még Bubori Patrik (12. T), aki a 9., és Csúcs Olívia (12. B), aki pedig a 10. helyen végzett. Felkészítő tanáruk Békési Eszter tanárnő.

Fuvolaverseny

2. helyezést ért el Angyal Mária Mercédesz 11. D osztályos tanulónk a Szabadkán megrendezett Nemzetközi Fuvolaversenyen.

 

Ruhatervező pályázat

Különdíjat kapott Gyömbér Viktória 12. C osztályos tanulónk a SZSZSZI Kossuth Zsuzsa Tagintézmény által meghirdetett ruhatervezői pályázaton. Az alkotásokról bővebben a Fiedler Judit tanárnő által működtetett vizuART olvashatnak.

 

Juhász Gyula: Szonett Szegedhez

Első helyezést ért el Balla Ráhel 10. D osztályos tanulónk a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Csongrád Megyei Pedagógiai Intézet által rendezett megyei képzőművészeti pályázaton digitális grafika kategóriában. Az iskola animációs csoportja pedig különdíjat kapott Juhász Gyula "Szonett Szegedhez" című verséhez készített "stop motion" animációjával. Felkészítő tanáruk Fiedler Judit tanárnő.

 

Radnótis Virtuóz

Tóth Bettina, iskolánk 11. A osztályos tanulója a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorban nagyszerű produkcióival több fordulón keresztül bizonyította tehetségét, virtuozitását.
Hárfajátékát a verseny döntőjében a rangos zsűri ekképpen értékelte:  "...nemcsak Szeged, de egész Magyarország büszke lehet, hogy ilyen művésze van."
Gratulálunk, gimnáziumunk is büszke Bettina rendkívüli teljesítményére. További sok sikert kívánunk a Fináléban és a Gálaműsorban való szerepléséhez!

 

A világ egyik legjobb gyorstávírásza iskolánk diákja

Ezüstérmet szerzett Varró Tamás 10. A osztályos tanulónk a Montenegróban megrendezett IARU R1 Gyorstávírász Bajnokságon.
Tamás az augusztusi Gyorstávírász Országos Bajnokságon elért első helyével szerezte meg a jogot a nemzetközi megmérettetésen való részvételre. Montenegróban Európa, Oroszország, Afrika és a Közel-Kelet országainak távírászai vetélkedtek egymással. A rendkívül erős mezőnyben összesen 3 magyar érem született; ebből egy ezüstérmet (a Morse Runner kategóriában) Tamás érdemelt ki nagyszerű teljesítményének elismeréseként.

 

Első hely a III. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

"Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája." Szent-Györgyi Albert mottójának jegyében immár harmadik alkalommal rendezte meg a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. Iskolánk Fejes Roland (12. B), Bálint Armand (12. B) és Juhász Dániel (11. A) összeállítású csapata rendkívül magabiztos versenyzéssel nyerte meg a komplex, a biológiai, a kémiai és a fizikai ismeretek alkalmazását igénylő versenyt. A természettudományos tárgyakat tanító kollégák mellett - a filmkészítésben - nagy segítséget nyújtott a csapat számára Pataki Balázs tanár is.

 

Szülőföldem ritmusa

Pénteken nyílt meg a Szent-Györgyi Albert Agórában az a nemzetközi kiállítás, amelyet Szeged testvérvárosainak és helyi iskoláinak hirdettek meg "Rhythm of my Homeland" (Szülőföldem ritmusa) címmel. E témában küldhettünk be a polgármester úr védnöksége alatt álló pályázatra 10 diákmunkát, melyek közül 4 is díjazásban részesült. Széll Zsófi (10. A) és Miskolczi Zsanett (12. C) ezüst, Berecz Boglárka (12. D) és Kovács-Deák Dániel (11. M) arany minősítést kapott. A beérkezett munkák közül 70 alkotást állított ki  a zsűri, melyek 2 héten át az említett helyszínen megtekinthetők. 

 

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és IntézetAnnyit érek én, amennyit ér a szó versemben” c. (középiskolásoknak meghirdetett) országos kisfilm pályázatán több tanulónk is díjat kapott. A megmérettetésen Radnóti Miklós és Juhász Gyula versek animációs feldolgozásaival indultak, mely alkotásokat a költészet napja alkalmából rendezett programsorozatok ideje alatt a múzeum egész nap folyamatosan vetített a vendégeknek.

A "D2-PrevenTeam" Bűnmegelőzési Projektjének keretében megvalósított Képregény-, Rajz-, és Fotópályázaton 3 díjazott került ki iskolánk tanulói közül:
1. hely / Muszka Márton 12. M (rajz - magány)

2. hely / Túri Regina 11. B (fotó - családon belüli erőszak)

3. hely / Papp Szilvia, Braun Csilla, Rácz Boróka, Faragó Petra 9. T (Fotóprojekt - Caravaggio barokk festő alkotásának parafrázisa)

A megadott téma az "Agresszió" volt. A kiállítás június 3-ig lesz megtekinthető a Belvárosi Moziban.


Sikerek az Országos Diákfilm Fesztiválon! Iskolánk kapta a "Legjobb alkotóműhely", a Csonka Attila és Németh Marcell (11. M) által készített Fényforrás című film pedig a "Legeredetibb kisfilm" díját.

 

A Centropa Alapítvány országos videokészítési versenyén 13 film közül a 2. helyre rangsorolták a radnótis csapat által készített filmet. Tagjai: Bubori Patrik, Hidas Brigitta és Szögi László Krisztián (12. T),  Soós Ádám (12. C), Fodor Fanni Ninetta (11. B), Matók Natália (11. D), Németh Zita (11. M), Juhász Andrea, Kiss Cintia, Tóth Flóra, Molnár Aliz (10. T), Kócsó Katalin (10. C), Mezei Tímea (9. A) és Heller-Szabó Anna (7. M).

 

Kapcsolat

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.
OM azonosító: 029743
KK-azonosító: CA0101
Elérhetőségeink

Gyorslinkek

Hírek
Hírarchívum
Csengetési rend
Iskolai munkaterv
Könyvtárunk katalógusa
Rádió RMG
Pályázatok
Intézményvezetői pályázat_2016 (.pdf)
Menza
Termosz (szaklaboratórium)
mozaNapló
Bor Pál Fizikaverseny
Arany 200

Legújabb hírek

Dr. Pardi Norbert előadása a biológia-szakkörön
2021-05-17 09:11:20
Az Irinyi János Kémiaverseny eredménye
2021-05-13 11:44:37
1% felajánlások
2021-05-11 14:23:09
Május 10-től érvényes intézményi eljárásrendünk
2021-05-07 13:47:12
Helyes szereplés a helyesírási versenyen
2021-05-07 11:41:49
Megjelent a Radnótisokk friss száma - ballagó melléklettel
2021-05-07 11:18:50
Az iskolai étkezés májusi rendje
2021-04-30 08:57:11
Eredményeink a Nemes Tihamér Informatikai Versenyen
2021-04-28 13:11:16
Bronz a "La Francophonie vue par les jeunes" versenyen
2021-04-28 12:44:21
Végleges felvételi jegyzék a 2021/2022-es tanévre
2021-04-25 13:33:32

Hivatkozások

Öregdiákok
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált tehetségpont lettünk!
Európai Tehetségpont
Szegedi Tudós Akadémia
Szeged Városi Kollégium honlapja
Határtalanul!
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Emberi Erőforrások Minisztériuma sux
Erasmus+